27 Kasım 2012 Salı

GÜL KREMALI PASTA





GÜL  KREMALI PASTA

Malzemeler:

4 adet yumurta
3 kahve fincani toz seker
4 kahve fincani un
1 paket vanilla
1 tatli kasigi baking powder
Kirmizi gida boyasi ( mercimek tanesi kadar)
Limon kabugu rendesi

İç Kreması:

1,5 su bardağı  süt
3 corba kasigi  seker
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
50 gr margarin
Vanılla
2 çorba kaşığı kakao

Üzeri için:

1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

Gülün Kreması İçin

1- 1,5 su bardağı pudra şekeri
5-6 çorba kaşığı tereyağ tuzsuz oda sıcaklığında
Gerekirse 3 çorba kaşığı kadar soğuk su

Yapılışı

İlk önce pastanın kremalarını hazırlayın. İç kremasını muhallebi gibi pişirin soğumaya bırakın. Sonra sütle krem şantiyi çırpın,  buzdolabına  koyun .En son gülün remasını hazırlayın tüm malzemelrini bir kaba koyun ve mikserle  iyice çırpın eğer kalın olduysa biraz su ekleyin buzdolabında kendini toparlayana kadar bekletin.

 Sonra kek malzemelerini un hariç bir kapta mikserle çırpın köpürünceye kadar sonra unu birer fincan birer fincan ekleyip tahta kaşıkla çırpın yağlayıp unladığınız tepsiye dökün 180 dereceli fırında 15-20 dakika kadar fırının kapağınnı  açmadan pişirin. Fırından hemen çıkarmayın 5 dakika fırında bırakın sonra fırından alın soğumaya bırakın .
Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye  bölün, ortasına muhallebi gibi pişirdiğiniz kremayı sürün .Üstüne ayırdığınız öteki keki yerleştirın .Bunun  üzerine de krem şantili  kremayı güzelce sürün .Şimdi sıra gül kremasına geldi .Kremanızı istediğiniz bir gıda boyası ile renklendirin(ben lila rengi yaptim) sonra kremayı krema torbasına koyun
tabi torbanın ucuna da yıldız uç takıyorsunuz sonra küçük yuvarlak bir şekil veriyorsunuz aynı yuvarlağın etrafına daha büyük bir yuvarlak şekil veriyorsunuz ve kek kaplanıncaya kadar işleme devam ediyorsunuz .
Buzdolabında 1 saat bekletin kekiniz servise hazır.

Afiyet Olsun






Hiç yorum yok: