27 Kasım 2012 Salı

MUZLU KADAYIF




MUZLU KADAYIF

Malzemeler

200-250 gr  tel kadayıf
2  adet muz
4-5 çorba kaşığı bal
4-5 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz
1 çay  bardağı  kadar ayçiçekyağı

Önce  muzu soyun ve ikiye bölün. Daha sonra bir küçük kaseye ayçiçekyağı koyun kadayıftan bir parça alın
(lahana yaprağı kadar )elinizi yağlayın muzu kadayıfın üstüne koyup yaprak sarar gibi sarın .Buzdolabında bekletin .Servisten 5 dakika önce kızmış yağda kızartın kızartırken çok dikkatli olun ve yakmadan altın renginde kızartın. Üzerine bal gezdirin ,ceviz serpin ayrıca arzuya göre dondurma ile de servis yapabilirsiniz

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: