15 Kasım 2012 Perşembe

ETLİ LAHANA SARMASI



ETLİ  LAHANA SARMASI

Malzemeler


1 adet büyük lahana
500 gr kuzu  kıyması
300 gr pirinç
1 çorba kaşığı salça
1 limon suyu
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Yarım deste maydanoz
100 gr margarin veya sıvıyağ
6-7 diş sarmısak
Kuru nane

Yapılışı

Önce lahanayı haşlayın bır kenara koyun Sonra sarmanın içini hazırlayın Pirinci  güzelce yıkayın suyunu süzün
İçine salçayı baharatları  yağı kıymayı koyup iyice karıştırın limon suyunu ve maydanozunu da ekleyin Tekrar karıştırın Sonra lahana yaprağının sert tarafını kesin ve yaprağın içine harçtan koup  rulo şeklinde sarın Bu
işleme  yaprağınız bitene kadar  devam edin Sonra yaprakları tencereye  dizin Üzerine su koyun ve yapraklar
ın üstüne de bir tabak koyun önce hızlı ateşte sonra ağır ateşte 35-45 dakika pişirinPişerken sarmısakları dövün  ve yaprağın üzerine serpin Piştikten sonra suyunu süzün Servis tabağına  alın maydanoz yaprakları ile süsleyin sıcak servis  yapın
Afiyet  olsun!

Hiç yorum yok: