ANALI KIZLI
Malzemeler:
Hamur:
500 gr ince bulgur
100 gr irmik
75 gr un
250 gr dövülmüş dana eti
2 çorba kaşığı biber salçası
Tuz
Kırmızıbiber
Reyhan
Kimyon
İçi için:
300 gr yağlı kıyma
100 gr margarin
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
200 gr kuru soğan
Karabiber
Kirmizibiber
ÇorbasI için
500 gr kuşbaşı eti
300 gr nohut
150 gr bibersalçası
2 litre kaynamış su
Tuz,
Nane
Yapılışı
İçi için:
300 gr yağlı kıyma
100 gr margarin
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
200 gr kuru soğan
Karabiber
Kirmizibiber
Yapılışı
Soğanları ince küp şeklinde doğrayın.Tavaya yağ koyup kavururken 250 gr kıymayı da ekleyin tuzu karabiberi ve kırmızı biberi ilave edip iyice pişirin.Soğumaya bırakın.500 gr. köftelik bulguru az
bir su ile ıslatın üzrine irmik ve unu ilave edin iyice yoğurun.Yoğurduğunuz hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın,yuvarlak top haline getirip parmağınızla poğaça yapacak gibi açın
içine bir tatlı kaşığı ile kıymalı harcından koyup sıkılaştırarak elinizle yuvarlayıp top haline getirin.Bu işlemi hamur ve harcınız bitene kadar devam edin.
İkinci hamuru da fındık büyüklüğünde kopararak minik minik yuvarlayın.
Kuşbaşı etini tencerede kavurun,Etler pembeleşince üzerine salçasını ekleyerek 2 litre sıcak su ilave edin.Tuz ve nanesini koyarak karıştırın ve kaynamaya bırakın,önceden haşlamış olduğunuz nohutu içine atın.En son köfteleri de atın 10 dakika kadar haşlayın biraz yağ ekleyin,Pişince sıcak servis yapın .
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder