12 Aralık 2012 Çarşamba
KURDELALI PASTA
KURDELALI PASTA
Malzemeler
4 adet yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincani un
1 paket vanilla
1 tatlı kaşığı baking powder
Kırmızı gıda boyası ( mercimek tanesi kadar)
Limon kabuğu rendesi
İç kreması
1,5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
3 çoba kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
50 gr tereyağ
1 paket vanilla
Limon kabuğu rendesi
3 çorba kaşığı kakao
Üzeri için
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Kurdelanın kreması için
1 paket krem şanti
2 su bardağı süt
Gıda boyası
Yapılışı:
İlk önce pastanın kremalarını hazırlayın.İç kremasını muhallebi gibi pişirin soğumaya bırakın.Sonra sütle krem şantiyi çırpın, buz dolabına koyun. En son kurdelanın kremasını hazırlayın,bir paket krem şantiyi 2 su bardağı sütle çırpın içine gıda boysını ekleyin .Kek pişene kadar buzdolabında bekletin.
Sonra kek malzemelerini un hariç mikserle çırpın köpürünceye kadar,sonra unu birer fincan birer fincan ekleyip tahta kaşıkla çırpın yağlayıp unladığınız tepsiye dökün 180 dereceli firında 15-20 dakika pişirin.Fırını kapatın.Fırından hemen çıkarmayın 5 dakika kapağını açmadan fırında bırakın firndan çıkarınca soğumaya bırakın.
Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye bölün ,ortasına muhallebi gibi pişirdiğiniz kremadan sürün.Üstüne ayırdığınız öteki keki yerleştirin,Bunun üzerine de krem şantili kremayı güzelce sürünŞimdi sıra kurdela kremasına geldi.Kremanızı istediğiniz bir gıda boyası ile renklendirin (ben pembe yaptım) sonra kremanızı 104 numarali uç takılmış krema torbasına koyun.Ve ucun kalın kısmı pastya bakacak ,ince tarafi size bakacak şekilde tutup zig zag yaparak aşağıdan yukarıya doğru kremayı SIKACAKSINIZ.Bu işleme pastanın etrafı kapanıncaya kadar devam edeceksiniz.Buzdolabında 1 saat bekletin ve servis yapın .
Afiyet Olsun !
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder