18 Aralık 2012 Salı

KREMALI MANTARLI TAVUK ÇORBASI




KREMALI MANTARLI TAVUK ÇORBASI

Malzemeler

300 gr doğramış tavuk eti
2 su bardağı dilimlenmiş mantar
1/2 su bardağı un
750 gr tavuksuyu
2-3 corba kaşığı  tereyağ
2- 3su bardağı half and half
Tuz ve karabiber

Yapılışı

Tereyağını bir tencereye alın eritin üzerine mantarları koyun ve hafifçe kavurun yumuşayıncaya kadar pişirin.Ununu  ekleyin karıştırmaya devam edin ki un topaklanmasın.Bu arada başka bir tencerede tavuksuyunu ısıtın içine tavuk etini ekleyin .20 dakika kadar pişirin .. Tavuk etlerini çıkarıp bir kenarda bekletin Tavuk suyunu mantarlı karışımın üzerine dökün orta ateşte kıvamı kalınlaşıncaya kadar pişirin.Küçük tavuk parçalarını çorbaya ekleyin.Half and half dediğim kremayı çorbanın üzrıne dökün karıştırarak pişirmye devam edin.Tuzunu ve karabiberini ekleyin .Arzu ederseniz çorbanızın üzerine kızarmış ekmek parçaları da koyabilirsiniz.

Afiyet Olsun !

Hiç yorum yok: