KREMALI MANTARLI TAVUK ÇORBASI
Malzemeler
300 gr doğramış tavuk eti
2 su bardağı dilimlenmiş mantar
1/2 su bardağı un
750 gr tavuksuyu
2-3 corba kaşığı tereyağ
2- 3su bardağı half and half
Tuz ve karabiber
Yapılışı
Tereyağını bir tencereye alın eritin üzerine mantarları koyun ve hafifçe kavurun yumuşayıncaya kadar pişirin.Ununu ekleyin karıştırmaya devam edin ki un topaklanmasın.Bu arada başka bir tencerede tavuksuyunu ısıtın içine tavuk etini ekleyin .20 dakika kadar pişirin .. Tavuk etlerini çıkarıp bir kenarda bekletin Tavuk suyunu mantarlı karışımın üzerine dökün orta ateşte kıvamı kalınlaşıncaya kadar pişirin.Küçük tavuk parçalarını çorbaya ekleyin.Half and half dediğim kremayı çorbanın üzrıne dökün karıştırarak pişirmye devam edin.Tuzunu ve karabiberini ekleyin .Arzu ederseniz çorbanızın üzerine kızarmış ekmek parçaları da koyabilirsiniz.
Afiyet Olsun !
Malzemeler
300 gr doğramış tavuk eti
2 su bardağı dilimlenmiş mantar
1/2 su bardağı un
750 gr tavuksuyu
2-3 corba kaşığı tereyağ
2- 3su bardağı half and half
Tuz ve karabiber
Yapılışı
Tereyağını bir tencereye alın eritin üzerine mantarları koyun ve hafifçe kavurun yumuşayıncaya kadar pişirin.Ununu ekleyin karıştırmaya devam edin ki un topaklanmasın.Bu arada başka bir tencerede tavuksuyunu ısıtın içine tavuk etini ekleyin .20 dakika kadar pişirin .. Tavuk etlerini çıkarıp bir kenarda bekletin Tavuk suyunu mantarlı karışımın üzerine dökün orta ateşte kıvamı kalınlaşıncaya kadar pişirin.Küçük tavuk parçalarını çorbaya ekleyin.Half and half dediğim kremayı çorbanın üzrıne dökün karıştırarak pişirmye devam edin.Tuzunu ve karabiberini ekleyin .Arzu ederseniz çorbanızın üzerine kızarmış ekmek parçaları da koyabilirsiniz.
Afiyet Olsun !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder