12 Aralık 2012 Çarşamba

ETLİ KABAK DOLMASI



ETLİ KABAK DOLMASI

Malzemeler

15 adet dolmalik kabak
250 gr pirinc
200 gr  kuzu eti el kiymasi
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi karabiber
1-2 corba kasigi cam fistigi
1 adet kucuk sogan
120 gr kadar canola yagi
1 tatli kasigi nane
3-5 dis sarmisak
1 adet limon suyu


Yapilisi

Once  kabaklari oyun ,bir kenara birakin. Sonra dolmanin icini hazirlayin pirinci yikayin uzerine tum malzemeleri ekleyin ve karistirin.Sonra kabaklarinizi doldurun buyukce bir tencereye yerlestirin uzerine su ekleyin ve bir bastirac  ya da bir tabagi ters olarak uzerine koyun. Once harli ateste  10 -15 dakika pisirin sonra atesi kisin ve 20 -25 dakika daha pisirin kaynarken limon suyunu uzerine dokun .pistikten sonra
uzerine dovulmus sarmisagi ve kuru naneyi serpin .Servis tabagina alin, sicak servis yapin.

Afiyet Olsun!




Hiç yorum yok: