KEŞKEK ÇORBASI
Malzemeler
750 gr aşurelik buğday
1 adet tavuk göğsü
Tereyağ
Tuz
Kırmızıbiber
Kimyon
Karabiber
Yapılışı
Dövme akşamdan yıkanır tencereye üzerini iki parmak geçecek kadar su koyup kaynatılır sabaha kadar şişmesi sağlanır Sabah dövme yine kaynatılır.Et ayrı bir tencerede kaynatılır kemikleri ayrılır Sonra et büyükçe bir tokmakla dövülür Sonra buğday ve et karıştırılır ikisi tekrar dövülür.Tekrar ocağa alınır ve gerekirse biraz daha et suyu eklenir.Kalın bir bulamaç kıvamına gelene kadar daha pişirilir.Kaşıkla tabağa alırken sakız gibi sünmesi gerekir.Tereyağını ateşte biraz kızdırın. Servis yapacağınız tabağa çorbadan koyun
üzerine kırmızıbiber kimyon serpin kızdırdığınız yağı dökün sıcak servis yapın
Afiyet Olsun!
Malzemeler
750 gr aşurelik buğday
1 adet tavuk göğsü
Tereyağ
Tuz
Kırmızıbiber
Kimyon
Karabiber
Yapılışı
Dövme akşamdan yıkanır tencereye üzerini iki parmak geçecek kadar su koyup kaynatılır sabaha kadar şişmesi sağlanır Sabah dövme yine kaynatılır.Et ayrı bir tencerede kaynatılır kemikleri ayrılır Sonra et büyükçe bir tokmakla dövülür Sonra buğday ve et karıştırılır ikisi tekrar dövülür.Tekrar ocağa alınır ve gerekirse biraz daha et suyu eklenir.Kalın bir bulamaç kıvamına gelene kadar daha pişirilir.Kaşıkla tabağa alırken sakız gibi sünmesi gerekir.Tereyağını ateşte biraz kızdırın. Servis yapacağınız tabağa çorbadan koyun
üzerine kırmızıbiber kimyon serpin kızdırdığınız yağı dökün sıcak servis yapın
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder