26 Aralık 2012 Çarşamba

APRICOT SCONE (KAYISILI KURABİYE)




























APRICOT SCONE
(KAYISILI KURABİYE)

Malzemeler:

2  1/2  su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
2 çay kaşığı baking- powder
1/2 çay kaşığı karbonat
1/4 çay kaşığı  tuz
115 gr margarin
1/2 su bardağı doğranmış
kuru kayısı
1/2 su bardağı sulandırılmıs yoğurt
(buttermilk)
2 yumurta
2 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın

Yapılısı

Fırınınızı  225 derecede ısıtın.
İlk dört malzemeyi unla karıştırın,tuzu üzerine serpin .Yağı bıçakla unlu karışımın içinde doğrayın birbirine karışana kadar.Kayısıları karışıtırın.Yumurta ve yoğurdu baska bir kapta yumurta çırpacağı ile çırpın.Sonra unlu karışıma ekleyin ve yoğurun yapış yapışbir hamur olacak,hamuru daha sonra un serpilmiş  bir yüzeye koyup biraz daha yoğurun.Hamuru ikiye ayırın yağlanmış tepsiye koyun elinizle düzeltin sanki iki pide varmış gibi hamuru düzeltin sonra her iki hamuru fırına koymadan bıçakla 6 eşit parçaya olduğu yerde kesin ,üzerine şekerle karıştırmış olduğunuz tarçından serpin fırında 20 dakika kadar pişirin.Ilık servis yapın.

Afiyet Olsun!


Hiç yorum yok: