22 Ağustos 2017 Salı

LİMONLU MAKARONLAR




LİMONLU MAKARONLAR

Malzemeler

3 yumurta beyazı (oda sıcaklığında )
50 gr toz şeker
400 gr pudra şeker
225 gr badem unu
Bir tutam tuz (yarım çay kaşığı)
1 çay kaşığı cream of tartar
1 çay kaşığı vanilya
Sarı jel gıda boyası
Limon kabuğu rendesi

 Kreması İçin

60 gr tereyağ
75 gr pudra şeker
1 limon rendesi
1 paket krem şanti (1 zarf)
1 çay bardağı süt
Sarı jel gıda boyası

Yapılışı

Bir paket krem şantiyi 1 çay bardağı sütle çırpın.Ayrı bir yerde pudra şekerle tereyağını çırpın .Limon rendesi ve 1  2 damla sarı jel gıda boyasını ekleyin .daha sonra şkş karışımı birbirine karştırın ve bir
sıkma torbasına koyun dolapta bekletin .

Öncelikle pudra şekeri ve badem ununuzu içinde topak kalmayıncaya kadar eleyin bir kenara bırakın.
Yumurta beyazlarını iyice köpürene kadar çırpın çırparken toz şekeri üzerine akıtarak dökün tuz ve
cream of tartarı ekleyin vanilyayı da ekleyip çırpın ,en son bir iki damla sarı  jel gıda boyası  damlatıp çırpın boya iyice karışınca mikseri durdurun. Önceden elediğiniz pudra şekerli badem ununun üzerine yumurtalı karışımı dökün ve yavaş yavaş katlama metodu ile karıştırmaya devam edin (spatula ile karıştıracaksınıza.Çok fazla ya da az karıştırmayın .Öyle bir kıvam almalı ki spatula ile kaldırdığınız da kendiliğinden kurdela gibi akmalı. Sonra bu karışımı sıkma torbasına düz duyu takılmış halde
parşömen kağıdı serili tepsiye yarım ceviz büyüklüğünde sıkın .(İsterseniz sıkacağınız maakronlar aynı ölçüde olması için parşömen kağıdına uvarlaklar çizebilirsiniz )
Daha sonra makaronları dizdiğiniz tepsileri bir kaç kez mutfak mermerinin üzerinde vurun bölece makaronların içindeki hava boşluklarını gidermiş olursunuz .Tepsiye sıktığımız makaronlar fırına girmeden önce dışarda 30 ila 45 dakika bekletiyoruz.Daha sonra 150 155 dereceli önceden ısıtılmış fırında 18 ila 20 dakika kadar pişiriyoruz .Fırından alıp soğumaya bırakıyoruz.
Makaronlar soğuyuna hazırlamış olduğumuz kremadan sıkıp sandeviç gibi makaronlar bitene kadar işleme devam ediyoruz.Kahve ile servis ediyoruz.

Afiyet Olsun !


LAVANTALI MAKARONLAR



LAVANTALI MAKARONLAR

Malzemeler

3 yumurta beyazı (oda sıcaklığında )
50 gr toz şeker
400 gr pudra şeker
225 gr badem unu
Bir tutam tuz (yarım çay kaşığı)
1 çay kaşığı cream of tartar
1 çay kaşığı vanilya
1- 2 Damla mor jel gıda boyası

Kreması İçin

60 gr tereyağ
75 gr pudra şeker
1 tatlı kaşığı dövülmüş lavanta tozu
1 damla mor jel gıda boyası

Yapılışı

İç kreması tereyağ ve şekeri iyice çırpın . İçine 1 damla mor  gıda boyasını ve lavanta tozunu koyun karıştırın .Sıkma torbasına alın ve makaronlar soğuyunca sıkmak üzere bir kenara alın ya da buzdolabında bekletin.

Öncelikle pudra şekeri ve badem ununuzu içinde topak kalmayıncaya kadar eleyin bir kenara bırakın.
Yumurta beyazlarını iyice köpürene kadar çırpın çırparken toz şekeri üzerine akıtarak dökün tuz ve
cream of tartarı ekleyin vanilyayı da ekleyip çırpın ,en son bir iki damla mor jel gıda boyası  damlatıp çırpın boya iyice karışınca mikseri durdurun. Önceden elediğiniz pudra şekerli badem ununun üzerine yumurtalı karışımı dökün ve yavaş yavaş katlama metodu ile karıştırmaya devam edin (spatula ile karıştıracaksınıza.Çok fazla ya da az karıştırmayın .Öyle bir kıvam almalı ki spatula ile kaldırdığınız da kendiliğinden kurdela gibi akmalı. Sonra bu karışımı sıkma torbasına düz duyu takılmış halde
parşömen kağıdı serili tepsiye yarım ceviz büyüklüğünde sıkın .(İsterseniz sıkacağınız maakronlar aynı ölçüde olması için parşömen kağıdına uvarlaklar çizebilirsiniz )
Daha sonra makaronları dizdiğiniz tepsileri bir kaç kez mutfak mermerinin üzerinde vurun bölece makaronların içindeki hava boşluklarını gidermiş olursunuz .Tepsiye sıktığımız makaronlar fırına girmeden önce dışarda 30 ila 45 dakika bekletiyoruz.Daha sonra 150 155 dereceli önceden ısıtılmış fırında 18 ila 20 dakika kadar pişiriyoruz .Fırından alıp soğumaya bırakıyoruz.
Makaronlar soğuyuna hazırlamış olduğumuz kremadan sıkıp sandeviç gibi makaronlar bitene kadar işleme devam ediyoruz.Kahve ile servis ediyoruz.

Afiyet Olsun!



YABAN MERSİNLİ KEK



YABAN MERSİNLİ KEK

Malzemeler

5 yumurta
1 su bardağı pudra şeker
2\3 su bardağı  un
1 paket vanilya
1 paket baking powder
yarım su bardağı yaban mersini
Limon kabuğu rendesi

Kreması

2 paket (4 zarf ) krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
Mor jel gıda boyası

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
3 yumurta sarısı
7 yemek kaşığı şeker
50 gr tereyağ
50 gr beyaz çikolata
Limon rendesi
1 paket vanilya

Yapılışı

Öncelikle kremamızı hazırlayalım. Süt ,yumurta sarısı, şeker,un ve nişastayı mikserle iyice çırpın .
Ocağın üstünde muhallebi gibi pişirin krema kendini toplamaya başladığında tereyağını ekleyin.Piştiğinde altını kapatın ve çikolatyı ekleyin limon ve vanilyaı da ekleyip ılıyıncaya kadar bir kaşıkla karıştırın.Üzerini streçfilmle kapatın buzdolabına koyun.

Yumurtaların beyazını ve sarısını ayırın.Yarım su bardağı pudra şekeri yumurtaların beyazı şle çırpın  öteki yarım su bardağı pudra şekeri yumurta sarıları ile çırpın .Yumurta sarısına unu ekleyin tahta kaşıkla çırpın.Vanilya ve kabartma tozunu ve limon kabuğu rendesini ekleyin, daha sonr a bu karışıma yumurta beyazlı karışımı üç kerede olmak üzere köpüklenmeyi söndürmeden spatla ile katlama methodu ile karıştırın. Yağlanmış unlanmış yuvarlak bir kek kalıbına dökün önceden ısıtılmış
fırında 20 dakika kadar    pişirin .Fırını kapatın 5 dakika fırında soğutun öyle fırından çıkarın.
Fırından çıkarın soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.Keki iki eşit parçaya bölün birinci parçayı servis tabağına alın üzerine portakal suyu veye sütle hafifçe ıslatın üzerine  bzdolabına koyduğunuz kremayı sürün arasına yaban mersinlerini serpin  ikinci parçayıda onun üzerine koyun kalan kremayı üzerine sürün kekin her yerini kaplayın. Daha sonra 2 su bardağı sütle krem şantiyi çırpın,içine mor gıda boyasını ekleyin .Ucuna yıldız duyu takılmış sıkma torbasına doldurun ve mor krem şantili kremeyı
gül şekli erecek şekilde sıkın kekin heryeri kaplanıncaya kadar devam edin .Buzdolabına 4 saat bekletin servis yapın.

Afiyet Olsun!


GÜL SULU MAKARON



GÜL SULU MAKARON

Malzemeler

3 yumurta beyazı (oda sıcaklığında )
50 gr toz şeker
400 gr pudra şeker
225 gr badem unu
Bir tutam tuz (yarım çay kaşığı)
1 çay kaşığı cream of tartar
1 çay kaşığı vanilya
Kırmızı jel gıda boyası
1 çay kaşığı gül suyu

Kreması için 

60 gr tuzsuz tereyağ
75 gr pudra şeker
Kırmızı gıda boyası 
1 tatlı kaşığı gül suyu

Yapılışı
  
İç kreması tereyağ ve şekeri iyice çırpın ,içine kırmızı jel gıda  boyasını ve gül suyunu ekleyin .Sıkma torbasına alın ve makaronlar soğuyunca sıkmak üzere bir kenara alın ya da buzdolabında bekletin.


Öncelikle pudra şekeri ve badem ununuzu içinde topak kalmayıncaya kadar eleyin bir kenara bırakın.
Yumurta beyazlarını iyice köpürene kadar çırpın çırparken toz şekeri üzerine akıtarak dökün tuz ve
cream of tartarı ekleyin vanilyayı da ekleyip çırpın ,en son bir iki  damla kırmızı  jel gıda boyası  damlatıp çırpın boya iyice karışınca mikseri durdurun. Önceden elediğiniz pudra şekerli badem ununun üzerine yumurtalı karışımı dökün ve yavaş yavaş katlama metodu ile karıştırmaya devam edin (spatula ile karıştıracaksınıza.Çok fazla ya da az karıştırmayın .Öyle bir kıvam almalı ki spatula ile kaldırdığınız da kendiliğinden kurdela gibi akmalı. Sonra bu karışımı sıkma torbasına düz duyu takılmış halde parşömen kağıdı serili tepsiye yarım ceviz büyüklüğünde sıkın .(İsterseniz sıkacağınız maakronlar aynı ölçüde olması için parşömen kağıdına uvarlaklar çizebilirsiniz )
Daha sonra makaronları dizdiğiniz tepsileri bir kaç kez mutfak mermerinin üzerinde vurun böylece makaronların içindeki hava boşluklarını gidermiş olursunuz .Tepsiye sıktığımız makaronlar fırına girmeden önce dışarda 30 ila 45 dakika bekletiyoruz.Daha sonra 150 155 dereceli önceden ısıtılmış fırında 18 ila 20 dakika kadar pişiriyoruz .Fırından alıp soğumaya bırakıyoruz.
Makaronlar soğuyuna hazırlamış olduğumuz kremadan sıkıp sandeviç gibi makaronlar bitene kadar işleme devam ediyoruz.Kahve ile servis ediyorz.

Afiyet Olsun!

29 Temmuz 2017 Cumartesi

AHUDUDULU LİMONLU CHEESECAKE


AHUDUDULU LİMONLU CHEESECAKE

Malzemeler

25 cm çapında kelepçeli kalıp

.Kalıbın etrafını alüminyon kağıtla sarın.
Kekin dışarı akmamması 
için  ve içine su kaçmaması için kek kalıbını güzelce sarın.

Kekin Tabanı  için

1,5 paket eti burçak kurabiye
1/2  su bardağı ceviz
4 yemek kaşığı tereyağ eritilmiş
2 yemek kaşığı şeker
1/2 çay kasşğı tarçın

Kek için

2 kutu pınar labne (800 gr)
1/2 çay kaşığı tuz
350 gr şeker
2 çay kaşığı vanilya    
5 yumurta  + 2 yumurta sarısı
2 adet limon suyu ve rendelenmiş kabukları
23/4 su bardağı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı un

Süslemek için 

limon dilimleri 
ahududu
karadut

Yapılışı

Kurabiyeleri ve cevizi mutfak robotunda iyice çekin.
İçine tağı şekeri ve tarçını ekleyin ve tekrar çalıştırın.
Sonra bu kurabiye karışımını kek kalıbının tabanına dökün ve elinizle veya bir bardağın altı ile düzeltin.
Fırında 170 derecede 10-  15 dakika pişirin.
Oda sıcaklığındaki peyniri Mikserle çırpın.
Şekeri ve tuzu birbiri ile homojen şekilde olana kadar peynirli karışımla çırpın.
Yoğurdu, vanilyayı çırpın sonra Limon suyu, rendelenmiş kabukları yumurtaları ve sarılarını sıra ile teker teker ekleyin çırmaya devam edin.Unu serpin ve tamamen karışana kadar çırpın.
Kek hamurunu kalıba dökün.Kalıbın etrafını alüminyon kağıtla sarın.
Kekin dışarı akmamması 
için  ve içine su kaçmaması için kek kalıbını güzelce sarın.
Kek kalıbını kalıptan büyükçe bir başka derin bir tepsiye yerleştirin ve kek kalıbının etrafını dolaşarak 
tepsiye su dökün.Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında en az 1 saat pişirin.Fırından hemen çıkarmayın en az 30 dakika fırın kapağı aralıklı olarak fırında soğumasını bekleyin. Fırından çıkarın ve buzdolabında bir gece bekletin.Dolaptan aldığınız ekki kalıptan dikkatli çıkarın ve servis tabağına alın .
Üzerini limon dilimleri  ahududu ve kara dutla süsleyin .

Afiyet Olsun!

28 Temmuz 2017 Cuma

FISTIKLI MACARON



FISTIKLI MAKARON

Malzemeler

3 yumurta beyazı (oda sıcaklığında )
50 gr toz şeker
400 gr pudra şeker
225 gr badem unu
Bir tutam tuz (yarım çay kaşığı)
1 çay kaşığı cream of tartar
1 çay kaşığı vanilya
Yeşil gıda boyası

Kreması

1 su bardağı krem
50 gr tereyağ
100 gr fıstık
yarım su bardğı şeker
150 gr beyaz çikolata

Yapılışı

Önce kremamızı hazırlayalım .Tereyağ ,krema  ve fıstığı bir küçük tavaya alalım ve karıştıralım.Ocağın üzerinde kanayıncaya kadar pişirelim.şekeri ekleyelim eriyince ocaktan alalım ve başka bir kabın içindeki beyaz çikolatanın üzerine dökelim iyice çikolata eriyip birbirine karışıncaya kadar karıştıralım.Bir sıkma torbasına doldrup makaronlar pişine kadar bekletelim.


Öncelikle pudra şekeri ve badem ununuzu içinde topak kalmayıncaya kadar eleyin bir kenara bırakın.
Yumurta beyazlarını iyice köpürene kadar çırpın çırparken toz şekeri üzerine akıtarak dökün tuz ve
cream of tartarı ekleyin vanilyayı da ekleyip çırpın ,en son bir iki damla eşil  jel gıda boyası  damlatıp çırpın boya iyice karışınca mikseri durdurun. Önceden elediğiniz pudra şekerli badem ununun üzerine yumurtalı karışımı dökün ve yavaş yavaş katlama metodu ile karıştırmaya devam edin (spatula ile karıştıracaksınıza.Çok fazla ya da az karıştırmayın .Öyle bir kıvam almalı ki spatula ile kaldırdığınız da kendiliğinden kurdela gibi akmalı. Sonra bu karışımı sıkma torbasına düz duyu takılmış halde
parşömen kağıdı serili tepsiye yarım ceviz büyüklüğünde sıkın .(İsterseniz sıkacağınız maakronlar aynı ölçüde olması için parşömen kağıdına uvarlaklar çizebilirsiniz )
Daha sonra makaronları dizdiğiniz tepsileri bir kaç kez mutfak mermerinin üzerinde vurun bölece makaronların içindeki hava boşluklarını gidermiş olursunuz .Tepsiye sıktığımız makaronlar fırına girmeden önce dışarda 30 ila 45 dakika bekletiyoruz.Daha sonra 150 155 dereceli önceden ısıtılmış fırında 18 ila 20 dakika kadar pişiriyoruz .Fırından alıp soğumaya bırakıyoruz.
Makaronlar soğuyuna hazırlamış olduğumuz kremadan sıkıp sandeviç gibi makaronlar bitene kadar işleme devam ediyoruz.Kahve ile servis ediyorz.

Afiyet Olsun!

MACARON



MACARON

Malzemeler

3 yumurta beyazı (oda sıcaklığında )
50 gr toz şeker
400 gr pudra şeker
225 gr badem unu
Bir tutam tuz (yarım çay kaşığı)
1 çay kaşığı cream of tartar
1 çay kaşığı vanilya
Kırmızı jel gıda boyası

Kreması

60 gr  tuzsuz tereyağ
75 gr pudra şeker
150 gr ahududu meyve (ezip suyunu alın yaklaşık 3 yemek kaşığı )

Yapılışı

İç kreması tereyağ ve şekeri iyice çırpın ,elekle ezip suynu çıkardığınız ahududunu ekleyin çırpmaya devam edin .Sıkma torbasına alın ve makaronlar soğuyunca sıkmak üzere bir kenara alın ya da buzdolabında bekletin.

Öncelikle pudra şekeri ve badem ununuzu içinde topak kalmayıncaya kadar eleyin bir kenara bırakın.
Yumurta beyazlarını iyice köpürene kadar çırpın çırparken toz şekeri üzerine akıtarak dökün tuz ve
cream of tartarı ekleyin vanilyayı da ekleyip çırpın ,en son bir iki damla jel gıda boyası  damlatıp çırpın boya iyice karışınca mikseri durdurun. Önceden elediğiniz pudra şekerli badem ununun üzerine yumurtalı karışımı dökün ve yavaş yavaş katlama metodu ile karıştırmaya devam edin (spatula ile karıştıracaksınıza.Çok fazla ya da az karıştırmayın .Öyle bir kıvam almalı ki spatula ile kaldırdığınız da kendiliğinden kurdela gibi akmalı. Sonra bu karışımı sıkma torbasına düz duyu takılmış halde
parşömen kağıdı serili tepsiye yarım ceviz büyüklüğünde sıkın .(İsterseniz sıkacağınız maakronlar aynı ölçüde olması için parşömen kağıdına uvarlaklar çizebilirsiniz )
Daha sonra makaronları dizdiğiniz tepsileri bir kaç kez mutfak mermerinin üzerinde vurun bölece makaronların içindeki hava boşluklarını gidermiş olursunuz .Tepsiye sıktığımız makaronlar fırına girmeden önce dışarda 30 ila 45 dakika bekletiyoruz.Daha sonra 150 155 dereceli önceden ısıtılmış fırında 18 ila 20 dakika kadar pişiriyoruz .Fırından alıp soğumaya bırakıyoruz.
Makaronlar soğuyuna hazırlamış olduğumuz kremadan sıkıp sandeviç gibi makaronlar bitene kadar işleme devam ediyoruz.Kahve ile servis ediyorz.

Afiyet Olsun!


16 Nisan 2017 Pazar

LİMONLU CHEESECAKE



 LİMONLU CHEESECAKE

Malzemeler

1 paket  eti burçak bisküvi
125 gr tereyağ

İç Dolgusu

500 gr krem peynir
 3 yumurta
1 su bardağı sour cream (süzmeye yakın  yoğurt)
1 limon rendesi
yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı vanilya

Üzeri İçin
1 yeşil misket limonu
1 limon
2 yemek kaşığı şeker

Yapılışı

Bisküvileri mutfak robotunda çekin erittiğinğz tereyağıı ekleyin karıştırın. Yapacağınız  kelepçeli kaınıza dökün ve elinizle bastırın fazlalıkları kalıbınızın duvarlarına doğru yükseltin.Buzdolabınız
da iç harcınızı hazırlıyana kadar bekletin. Yumrta ,sour cream ,limon kabuğu rendesi ,limon suyunu da koyup mikserle çırpın. İçine vanilyayı ve krem peyniri de koyun çırpmaya devam edin.Pürüzsüz
br harcınız olmalı.Buzdolabından kalıbınızı alın yapmış olduğunuz harcı içine  dökün . Kalıbınızın
dışını alimünyonlu kağıtla sarın ve kalıbı içinde su olan fırın tepsisine yerleştirin.Yaklaşık olarak
45- 50 dakika pişirin.Piştikten sonra  fırını kapatın ve içinde fırın sıcaklığında bir yarım saat tutun.
Buzdolabnna koyup soğumaya bırakın. Bu arada misket limonunuzu ve limonunuzu dilimleyin ,
şekerle karıştırın yağlanmış parşömen kağıdı serili  fırın tepsisine dizin , 200 dereceli fırında iyice kızarana kadar pişirin . Soğuyup kalıptan çıkardığınız  kekin üzerine dizin ve süsleyin.

Afiyet Olsun!

17 Mart 2017 Cuma

ORMAN MEYVELİ TART




ORMAN MEYVELİ TART

Malzemeler

195 gr un
50 gr şeker
1 çay kaşığı tuz
110-115 gr tereyağ ( oda sıcaklığında )
1 yumurta ( oda sıcaklığında )
Yarım kahve fincanı soğuk su

Bademli  iç harç

125 gr tuzsuz tereyağ
125 gr toz şeker
2 yumurta
250 - 300 gr kabuksuz badem içi
1 yemek kaşığı un

1 su bardağı ahududu
yarım su bardağı karadut
yarım su bardağı yaban mersini

Önce bademli kremamızı yapalım.Tereyağ ve toz şekeri mikserla iyice çırpın.Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.Üzerine çekilmiş kabuksuz bedemi ekleyin çırpın çırğarken unu  ekleyin ve un şöyle bir karıştıktan sonra mikseri durdurun .Bademli içimiz hazır onu kenar alım bekletelim . Bu arada tart hamurumuzu hazırlayalım. Un ve tereyağını mikserle iyice çırpın .Şekeri ve yumurtayı ekleyin.Soğuk suyu da ekleyip çırpın.Hamuru bir kaseye alın ve buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
Buzdolabından çıkardığınız hamuru az bir unla açın ve yapacağınız : Yağlanmış tart kalıbına yerleştirin ve üzerine yağlı kağıt koyup kağıdın çzerine de  kuru nohut yada kuru fasulye koyup fırında hafif pişirin .Tart hafif pişince fırından alın ve üzrindeki bakliyatı ve kağıdı çıkarın .
Tart hamurunun üzerine bademli harcı sürün harcın üzerine de meyveleri dizin .Tekrar fırında 10 15 dakika pişirin .Fırından çıkarınca soğuduktan sonra arzunuza göre pudra şeker serpin ya da dondurma eşliğnde servis yapın.

Afiyt Olsun !

CEVİZLİ AY ÇÖREĞİ









CEVİZLİ AY ÇÖREĞİ

Malzemeler

250 gr un
75 gr tereyağ
1/2 paket vanilya
3 4 yemek kaşığı pudra şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
1/2 çay bardağı un açmak için
2 tane  yumurta
1/2 limon kabuğu rendesi
1 kahve fincanı süt

İç Harcı

1 su bardağı ceviz içi
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta akı
1 çay kaşığı  tarçın
1 çay kaşığı yenibahar

Yapılışı

Öncelikle iç harcı hazırlayarak başlayalım.Çekilmiş cevize şeker baharat ve yumurta akını ekleyelim,arzu ederseniz yarım limon kabuğu da ekleyebiirsiniz.Malzemeleri karıştırark katı bir iç harç elde edlim ve bir  kenara bırakalım.
Hamur tahtasına elenmiş unu daire şeklinde açın ,ortasına mayayı bir kahve fincanı süt ile karıştırarak
ve iç çevresinden un yedirerek yumuşak bir hamur elde edelim .Sonra çevresindeki unuda tamamıyla
mayayı kapatarak bir süre bekleyelim. Kapattığımız un yer yer çatlayınca ortasını tekrar açarak
yağ ,şeker ,vanilya ve limon kabuğunu (renedesi) da koyup 1 yumurtayı da kırdıktan sonra yoğurarak
kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.Ceviz büyüklüğünde parçalara bölelim avuç içinde
düzgünce yuvarlayınız.Kurumaması için üzerine nemli bir bez örtün.
Yuvarlanmış hamurları hafifççe unlayarak merdane ile  oval olacak şekilde açın daha sonra hazırladığınız içi  koyup uçlara doğru incelterek sigara gibi sarın dışta kalan kenarları ay şekli vererek yağlanmış    tepsiye aralıklı dizin.Tepside de biraz bekletip mayalandırdıktan sonra 1 yumurta sarısı sürüp 175 derece de çnceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 10- 15 dakika pişirin.

Afiyet Olsun !

13 Şubat 2017 Pazartesi

ÇİKOLATALI PEYNİRLİ KEK


ÇİKOLATALI PEYNİRLİ KEK

Malzemeler

Kelepçeli kek kalıbı

Alt Tabanı İçin

250 gr. kakaolu eti bisküvi
25 gr. kakao
75 gr. fındık
100 gr. tereyağ

Kek İçin

2 paket krem peynir (500 gr )
1 su bardağı toz şeker
6 tane yumurta (3 tanesi bütün 3 tanesinin sarısı)
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı nişasta
300 gr çikolata ben mari ususlü eritilecek
2  çorba kaşığı sour krem
1 /2 limon kabuğu 
1 çorba kaşığı vanilla

Sosu İçin

150 gr çikolata
1 çorba kaşığı tereyağ
1-2 çorba kaşığı sıck su
Öncelikle bisküvileri rondodan geçirin.Üzerine eritilmiş yağı dökün, fındığı ve kakaoyu ekleyin iyice karıştırın.Kelepçeli kalıbınızın tabanını yağlayın.Bisküvili harcı kalıba dökün taban tamamen kaplanmalı. 10-15 dakika kadar fırın da pişirin.

Büyükçe bir kaba peynir ve şekeri koyun mikserle çırpın.Yumurtaları teker teker ekleyin ve çırpmaya devam edin.Daha sonra sırasıyla nişastayı ,kakoyu ekleyin .Sour kremi ekleyin ,limon kabuğu ve vanilyayı da ekleyin.En son  çikolatayı ilave edin.İyice  karıştırın.Bisküvili tabana dökün .
170 dereceli fırında 1 saat kadar pişirin .Fırını kapatın ve 30 - 40 dakika kadar fırın sıcaklığın da soğumaya bırakın.Fırından çıkarınca buzdolabın da bekletin.Ertesi gün sosunu hazırlayın ve üzerine
dökün.Üzerini arzu ettiğiniz meyvelerle süsleyin.Kekiniz servise hazır .

Afiyet Olsun!

7 Şubat 2017 Salı

ALMAN PASTASI




ALMAN PASTASI

Malzemeler

4  adet yumurta
3 yemek kaşığı sıcak su
1 çay bardağı şeker
1,5 çay bardağı un( elenmiş olacak)
1,5 çay bardağı nişasta
1 limon rendesi
1 paket kabartma tozu
1 kutu şeftali konservesi( yaklaşık 3 adet kadar olmalı)

Kreması İçin

400 gr hazır krema
1 paket krem  şanti 2 zarf
300 gr labne peyniri
1 tatlı kaşığı portakal rendesi
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı limon suyu
1çay bardağı pudra şekeri

Yapılışı

Büyükçe bir kabın içerisine 4 yumurta ve 3 kaşık sıcak suyu koyun mikserle iyice kabarana kadar
çırpın.Şekeri yavaş yavaş ekleyin ve çırpmaya devam edin.Unu ve Nişastayı önce eleyin ve yavaş devirde mikserle çırpmaya devam edin limon rendesi,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin .
Tabanını parşömen kağıdı ile kapladığınız kelepçeli kek kalıba dökün.160 dereceli fırında 30- 35
dakika  pişirin.
Bu arada krema ve krem şantiyi portakal rendesini  iyice çırpın.Başka bir kapta peynir,pudra şekerini
ve limon suyunu çırpın.Daha sonra iki kremayaı birbirine karıştırın.
Kek piştikten ve iyice soğuduktan sonra ortadan kesin alt parçayı kek pişirdiğniz kek kalıbına tekrar yerleştirin.Üzerine yaptığnız kremanın yarısını sürün üstüne şeftali  parçalarını dizin.Geri kalan
kremayı şeftaliler kaplanana kadar sürün.Öteki kek parçasını 8 eşit parçaya bölün ve kremanın üzerine sanki kek kesilmiş gibi dizin.Keki buzdolabına koyun ve en az 6 saat dinlendirin.Daha sonra
Buzdolabından alın kelepçeli kalıptan çıkarın.Servis Tabağına alın.

Afiyet Olsun!
   



23 Ocak 2017 Pazartesi

ÇİKOLATALI KEK



ÇİKOLATALI KEK

Malzemeler

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 paket vanilla
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı kakao
2,5  3 su bardağı elenmiş un
2- 3 yemek kaşığı damla çikolata
2 yemek kaşığı dövülmüş yeşil fıstık
Üzeri için pudra şekeri
kızılcık

Yapılşı

Yumurta ve şekeri iyice kabarana kadar çırpın.Sırasıyla yağı, sütü ,vanilyayı, kabartma tozunu, ekleyip çırpmaya devam edin.Kakaoyu da ilave edin.Elenmiş unu da ekleyin ve tahta kaşıkla
çırpmaya devam edin. Kek kalıbınızı yağlayıp un serpin .Keki kalıba dökmeden önce dövülmüş
fıstığı kek kalıbının tabanaına serpin üzerine kek hamurunu dökün damla çikolataları da üzerine serpin . 170 dereceli fırında 20 25 dak .pişirin.Kek piştikten sonra soğuyana kadar bekleyin ,üzerine
pudra şeker serpin varsa kızılcık yoksa başka bir meyve ile süsleyin.Kekiniz servise hazır.

Afiyet Olsun!