13 Şubat 2017 Pazartesi

ÇİKOLATALI PEYNİRLİ KEK


ÇİKOLATALI PEYNİRLİ KEK

Malzemeler

Kelepçeli kek kalıbı

Alt Tabanı İçin

250 gr. kakaolu eti bisküvi
25 gr. kakao
75 gr. fındık
100 gr. tereyağ

Kek İçin

2 paket krem peynir (500 gr )
1 su bardağı toz şeker
6 tane yumurta (3 tanesi bütün 3 tanesinin sarısı)
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı nişasta
300 gr çikolata ben mari ususlü eritilecek
2  çorba kaşığı sour krem
1 /2 limon kabuğu 
1 çorba kaşığı vanilla

Sosu İçin

150 gr çikolata
1 çorba kaşığı tereyağ
1-2 çorba kaşığı sıck su
Öncelikle bisküvileri rondodan geçirin.Üzerine eritilmiş yağı dökün, fındığı ve kakaoyu ekleyin iyice karıştırın.Kelepçeli kalıbınızın tabanını yağlayın.Bisküvili harcı kalıba dökün taban tamamen kaplanmalı. 10-15 dakika kadar fırın da pişirin.

Büyükçe bir kaba peynir ve şekeri koyun mikserle çırpın.Yumurtaları teker teker ekleyin ve çırpmaya devam edin.Daha sonra sırasıyla nişastayı ,kakoyu ekleyin .Sour kremi ekleyin ,limon kabuğu ve vanilyayı da ekleyin.En son  çikolatayı ilave edin.İyice  karıştırın.Bisküvili tabana dökün .
170 dereceli fırında 1 saat kadar pişirin .Fırını kapatın ve 30 - 40 dakika kadar fırın sıcaklığın da soğumaya bırakın.Fırından çıkarınca buzdolabın da bekletin.Ertesi gün sosunu hazırlayın ve üzerine
dökün.Üzerini arzu ettiğiniz meyvelerle süsleyin.Kekiniz servise hazır .

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: