7 Şubat 2017 Salı
ALMAN PASTASI
ALMAN PASTASI
Malzemeler
4 adet yumurta
3 yemek kaşığı sıcak su
1 çay bardağı şeker
1,5 çay bardağı un( elenmiş olacak)
1,5 çay bardağı nişasta
1 limon rendesi
1 paket kabartma tozu
1 kutu şeftali konservesi( yaklaşık 3 adet kadar olmalı)
Kreması İçin
400 gr hazır krema
1 paket krem şanti 2 zarf
300 gr labne peyniri
1 tatlı kaşığı portakal rendesi
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı limon suyu
1çay bardağı pudra şekeri
Yapılışı
Büyükçe bir kabın içerisine 4 yumurta ve 3 kaşık sıcak suyu koyun mikserle iyice kabarana kadar
çırpın.Şekeri yavaş yavaş ekleyin ve çırpmaya devam edin.Unu ve Nişastayı önce eleyin ve yavaş devirde mikserle çırpmaya devam edin limon rendesi,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin .
Tabanını parşömen kağıdı ile kapladığınız kelepçeli kek kalıba dökün.160 dereceli fırında 30- 35
dakika pişirin.
Bu arada krema ve krem şantiyi portakal rendesini iyice çırpın.Başka bir kapta peynir,pudra şekerini
ve limon suyunu çırpın.Daha sonra iki kremayaı birbirine karıştırın.
Kek piştikten ve iyice soğuduktan sonra ortadan kesin alt parçayı kek pişirdiğniz kek kalıbına tekrar yerleştirin.Üzerine yaptığnız kremanın yarısını sürün üstüne şeftali parçalarını dizin.Geri kalan
kremayı şeftaliler kaplanana kadar sürün.Öteki kek parçasını 8 eşit parçaya bölün ve kremanın üzerine sanki kek kesilmiş gibi dizin.Keki buzdolabına koyun ve en az 6 saat dinlendirin.Daha sonra
Buzdolabından alın kelepçeli kalıptan çıkarın.Servis Tabağına alın.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder