AHUDUDULU LİMONLU CHEESECAKE
Malzemeler
25 cm çapında kelepçeli kalıp
.Kalıbın etrafını alüminyon kağıtla sarın.
Kekin dışarı akmamması
için ve içine su kaçmaması için kek kalıbını güzelce sarın.
Kekin Tabanı için
1,5 paket eti burçak kurabiye
1/2 su bardağı ceviz
4 yemek kaşığı tereyağ eritilmiş
2 yemek kaşığı şeker
1/2 çay kasşğı tarçın
Kek için
2 kutu pınar labne (800 gr)
1/2 çay kaşığı tuz
350 gr şeker
2 çay kaşığı vanilya
5 yumurta + 2 yumurta sarısı
2 adet limon suyu ve rendelenmiş kabukları
23/4 su bardağı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı un
Süslemek için
limon dilimleri
ahududu
karadut
Yapılışı
Kurabiyeleri ve cevizi mutfak robotunda iyice çekin.
İçine tağı şekeri ve tarçını ekleyin ve tekrar çalıştırın.
Sonra bu kurabiye karışımını kek kalıbının tabanına dökün ve elinizle veya bir bardağın altı ile düzeltin.
Fırında 170 derecede 10- 15 dakika pişirin.
Oda sıcaklığındaki peyniri Mikserle çırpın.
Şekeri ve tuzu birbiri ile homojen şekilde olana kadar peynirli karışımla çırpın.
Yoğurdu, vanilyayı çırpın sonra Limon suyu, rendelenmiş kabukları yumurtaları ve sarılarını sıra ile teker teker ekleyin çırmaya devam edin.Unu serpin ve tamamen karışana kadar çırpın.
Kek hamurunu kalıba dökün.Kalıbın etrafını alüminyon kağıtla sarın.
Kekin dışarı akmamması
için ve içine su kaçmaması için kek kalıbını güzelce sarın.
Kek kalıbını kalıptan büyükçe bir başka derin bir tepsiye yerleştirin ve kek kalıbının etrafını dolaşarak
tepsiye su dökün.Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında en az 1 saat pişirin.Fırından hemen çıkarmayın en az 30 dakika fırın kapağı aralıklı olarak fırında soğumasını bekleyin. Fırından çıkarın ve buzdolabında bir gece bekletin.Dolaptan aldığınız ekki kalıptan dikkatli çıkarın ve servis tabağına alın .
Üzerini limon dilimleri ahududu ve kara dutla süsleyin .
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder