16 Nisan 2017 Pazar

LİMONLU CHEESECAKE



 LİMONLU CHEESECAKE

Malzemeler

1 paket  eti burçak bisküvi
125 gr tereyağ

İç Dolgusu

500 gr krem peynir
 3 yumurta
1 su bardağı sour cream (süzmeye yakın  yoğurt)
1 limon rendesi
yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı vanilya

Üzeri İçin
1 yeşil misket limonu
1 limon
2 yemek kaşığı şeker

Yapılışı

Bisküvileri mutfak robotunda çekin erittiğinğz tereyağıı ekleyin karıştırın. Yapacağınız  kelepçeli kaınıza dökün ve elinizle bastırın fazlalıkları kalıbınızın duvarlarına doğru yükseltin.Buzdolabınız
da iç harcınızı hazırlıyana kadar bekletin. Yumrta ,sour cream ,limon kabuğu rendesi ,limon suyunu da koyup mikserle çırpın. İçine vanilyayı ve krem peyniri de koyun çırpmaya devam edin.Pürüzsüz
br harcınız olmalı.Buzdolabından kalıbınızı alın yapmış olduğunuz harcı içine  dökün . Kalıbınızın
dışını alimünyonlu kağıtla sarın ve kalıbı içinde su olan fırın tepsisine yerleştirin.Yaklaşık olarak
45- 50 dakika pişirin.Piştikten sonra  fırını kapatın ve içinde fırın sıcaklığında bir yarım saat tutun.
Buzdolabnna koyup soğumaya bırakın. Bu arada misket limonunuzu ve limonunuzu dilimleyin ,
şekerle karıştırın yağlanmış parşömen kağıdı serili  fırın tepsisine dizin , 200 dereceli fırında iyice kızarana kadar pişirin . Soğuyup kalıptan çıkardığınız  kekin üzerine dizin ve süsleyin.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Bu Blogda Ara