16 Nisan 2017 Pazar
LİMONLU CHEESECAKE
LİMONLU CHEESECAKE
Malzemeler
1 paket eti burçak bisküvi
125 gr tereyağ
İç Dolgusu
500 gr krem peynir
3 yumurta
1 su bardağı sour cream (süzmeye yakın yoğurt)
1 limon rendesi
yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı vanilya
Üzeri İçin
1 yeşil misket limonu
1 limon
2 yemek kaşığı şeker
Yapılışı
Bisküvileri mutfak robotunda çekin erittiğinğz tereyağıı ekleyin karıştırın. Yapacağınız kelepçeli kaınıza dökün ve elinizle bastırın fazlalıkları kalıbınızın duvarlarına doğru yükseltin.Buzdolabınız
da iç harcınızı hazırlıyana kadar bekletin. Yumrta ,sour cream ,limon kabuğu rendesi ,limon suyunu da koyup mikserle çırpın. İçine vanilyayı ve krem peyniri de koyun çırpmaya devam edin.Pürüzsüz
br harcınız olmalı.Buzdolabından kalıbınızı alın yapmış olduğunuz harcı içine dökün . Kalıbınızın
dışını alimünyonlu kağıtla sarın ve kalıbı içinde su olan fırın tepsisine yerleştirin.Yaklaşık olarak
45- 50 dakika pişirin.Piştikten sonra fırını kapatın ve içinde fırın sıcaklığında bir yarım saat tutun.
Buzdolabnna koyup soğumaya bırakın. Bu arada misket limonunuzu ve limonunuzu dilimleyin ,
şekerle karıştırın yağlanmış parşömen kağıdı serili fırın tepsisine dizin , 200 dereceli fırında iyice kızarana kadar pişirin . Soğuyup kalıptan çıkardığınız kekin üzerine dizin ve süsleyin.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder