16 Eylül 2012 Pazar

CIKOLATALI CHEESECAKE





ÇİKOLATALI CHEESE CAKE

Malzemeler:

2  paket  225 gr . krem peynir,(450 gr)
6 adet yumurta (3'ü tüm 3'ünün sarısı)
3/4 su bardağı şeker
1- 1.5 çorba kaşığı gustard powder
2 çorba kaşığı kakao
2  paket 225 gr.semi sweet çikolata(şekersiz)
1 paket vanilla

Alt Taban İçin;

12 adet çikolatalı graham cookies
115 gr tuzsuz tereyağ
70 gr fındık

Yapılışı:

Önce bisküvileri plastik bir torbada dövüyoruz.İçine dövülmüş fındık ve yağı ekleyip elimizle yoğuruyoruz.Bisküviler  yağ ile iyice karıştırıldktan sonra,kelepçeli bir kek kalıbının tabanına döküyoruz ve elimizle her yeri eşit şekilde tabana yayıyoruz.Sonra büyükçe bir kabın içine önceden dışarda bekletip yumuşattığımız peynir ve şekeri mikserle çırpıyoruz.Sonra yumurtaların tümünü ve sonra sarısı olmak üzere ekleyip onu da bir güzel çırpıyoruz.Bu arada çikolatayı da ben -marie usulü eritiyoruz.yumurtalardan sonra gustard powder 'i da ekleyip çırpıyoruz,sonra sırasıyla 3 kaşık suda karıştırılmış olan kakaoyu ve çikolatayı da koup iyice birbirine karışana kadar çırpıyoruz.Sonra bunu tabanına bisküvileri döşediğimiz kek kalıbına döküyoruz.Kek kalıbınıda içi yarıya kadar su dolu bir tepsiye oturtturuyoruz.Oturtmadan önce kek kalıbını alüminyon folyo ile sarıyoruz ki içine su sızmasın.45-50 dak.pişirin.Piştikten sonra 2 saat kadar fırının içinde soğumaya bırakın.2 saat sonra fırından çıkarın e buzdolabında 4-6 saat bırakın.Sonra servis tabağına alın ve servis yapın.


Afityet Olsun!

11 Eylül 2012 Salı

KREM KARAMEL



KREM KARAMEL

Malzemeler:

500 gr.süt
125 gr  şeker
1 paket vanilla
6 adet yumurta
3-4 corba kasigi seker
(karamel icin)
Limon kabugu rendesi


Yapilisi:

3-4 kasik sekeri kucuk bir tavada 4-5 kasik su ile kaynatarak yakmadan pekmez renginde karamelestirin.Hemen tatlinizi pisireceginiz kaliba meyillisekilde hareket ettirerek kenarlarinin yarisina
kadar yayilip donmasini saglayin.
Bir kenarda sutu ve sekeri kaynatin.Yumurtalarin 3'nun tumunu 3'nun de sarisini bir kapta aki sarisi karisacak kadar cirpin,icine vanilyayi limon kabugunu atin.Sonra sekerle kaynattiginiz sutu ilave edin,
guzelce kristirin ve kaliba dokun.
Kalibi kendinden biraz buyukce bir derin tepsiye oturtun.Sonra kalibin yarisina kadar gelecek sekilde su koyun.Orta hararetli firinda suyunu kaynatmaksizin pisirin.Firindan cikardiginiz zaman karamelin erimesi icin pistigi su icinde sogumaya birakin.Karamel kremaya salca olacagindan tamamiyle erimesini isterseniz bir gece buzdolabinda birakip sonra servis tabagina ters cevirin.

Afiyet Olsun!


FIRINDA KUZU ETLI PATATES




FIRINDA KUZU ETLI PATATES

Malzemeler:

750 gr kusbasi dogranmis kuzu eti
6-7 adet patates
2 bas sarmisak
200 gr. kurutulmus domates
125 gr tereyag
Kirmizi biber
Karabiber
Tuz
Kekik

Yapilisi:

Patates haric tum malzemeleri buykce bir kaba koyup harmanlayin,15-20 dakika bekletin.Bu arada patatesleri soyun onlarida kusbasi  dograyin.Sonra harmanladiginiz,etle karistirin.derin bir tepsiye dokun.
Uzerini alimunyon foille kaplayin.uksek isili firinda 200-225 dereceli 40 dakika kadar pisirin.Sicak servis yapin.

Afiyet Olsun!

6 Eylül 2012 Perşembe

SERITLI ACMA

 

SERITLI ACMA

Malzemeler:

2 su bardagi sut 
1 cay bardagi zeytin yag
5 su bardagi un (elenmis olsun)
1,5 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
1 paket kuru maya
2 adet yumurta(birinin sarisini uzerine surmek icin ayirin)

Yapilisi;

2 su bardagi sutu ilitin icine mayayi ve toz sekeri koyun.Buyukce bir kapta yagi tuzu yumurtayi karistirin,mayayi ekleyin.Elinizle karistirin,sonra unu birer bardak birer bardak ekleyin.Iyice yogurun.1 saat dinlendirin,sonra tekrar yogurun,1 saat daha dinlendirin.hamuru 15 bezeye ayirin ,sonra uzunlamasina acmaya  calisin.Yaklasik olarak elimiz buyuklugunde eclips seklinde acin.Sonra actigimiz hamuru 0.5 cm eninde seritler seklinde kesin uzerine tereyag surun, verevlemesine kivirin ve acma sekli verin,sonra yogurtla karistirilmis yumurta sarisini surun,susam serpin yaglanmis tepsiye dizin.Onceden 200 derece isitilmis firinda rengi altin sarisi  olana kadar pisirin.firindan ciktiktan sonra 10 dakika dinlendirin,arzuya gore peynir ve cayla servis yapin.

Afiyet Olsun!

Bu acma tarifi  CAHIDE SULTAN blog'undan  uyarlanmistir.

4 Eylül 2012 Salı

ETLI KURU FASULYE




ETLI KURU FASULYE

Malzemeler:

250-300 gr. kuru fasulye(geceden ıslatın)
150 gr.kuşbası doğranmış,kuzu eti,
100 gr. kadar kemikli et,
100 gr margarin,
1 adet havuç,
1,5 çorba kaşığı biber salçası
1adet ceviz büyüklüğünde soğan,küp doğranacak
1 tatlı kaşığı tuz
1tatlı kaşığı karabiber
5-6 diş sarmısak
2 adet limon suyu
Bir kaç dal maydanoz

Yapılışı:

Büyük bir tencereye eti koyun üzrine üstünuü gececek kadar su koyun,haşlayın.Et kaynarken üzerindeki köpüğü mutlaka alın,tuzunu ekleyin,Etlerin piştiğini bir çatal batırarak anlayabilirsiniz,eğer çatal kolayca batıyorsa et pişmiştir.Şimdi etin suyunu başka bir tencereye süzün.Tenceredeki ete yağınızı, salçanızı biberinizi ve soğanınızı koyup şöyle bir çevirin,üzerine  önceden ıslattığınız fasulyeleri  ekleyin,güzelce kavurun.En son havucu ekleyin onu da bir kere karıştırıp kavurun.Üzerine süzmüş olduğunuz et suyunu ekleyin,Yaklaşık olarak 1  saat kadar  pişirin.Fasulye pişerken sarmısakları soyun dövün üzerine limon suyunu ve maydanozu ekleyin,Pişen fasulyeden servis tabağına koyunca üstüne limonlu sostan koyun ve servis yapın.{ Arzu edilirse,fasulyeleri kavururken içine pastırma veya sucukta ekleyebilirsiniz. }

Afiyet Olsun!

SEHRIYELI PIRINC PILAVI




SEHRIYELI PIRINC PILAVI

Malzemeler:

2 su bardagi osmancik pirinc
3 su bardagi tavuk ya da et suyu
100 gr. margarin ya da tereyagi
2 corba kasigi tel sehriye
Tuz
Karabiber

Yapilisi:

Pirinci 1 saat kaynamis su ile ISLATALIM. Uzerine biraz tuz ekleyin.

Tavaya yagimizi koyup eritelim,sonra tel sehriyeyi altin sarisi oluncaya kadar az hararetli ateste yakmadan kavuralim.Sonra islattigimiz pirinci suzgecte suzup soguk suyla yikayin.Tel sehriyenin uzerine dokup beraber kavurun.Icine 2 adet kesme seker atin,et suyunu sicak olarak ekleyin once harli ateste 5 dakika pisirin sonra yavas ateste karistirmadan suyunu cekene kadar pisirin.pistikten sonra uzerine kagit havlu koyup 15 dakika demlendirin.sureniz tamamlandiktan sonra sicak olarak ,servis yapin arzuya gore karabiber serpin.

Afiyet Olsun!


3 Eylül 2012 Pazartesi

DOUBLE CHOCOLATE MOUSSE CAKE




DOUBLE CHOCOLATE MOUSSE CAKE

Malzemeler:

2 adet 225 gr 'lık çikolata,
400 gr tuzsuz yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı half&half ya da krema
1 paket vanilla
1/2 çay kaşığı tuz
8 adet yumurta

Çikolata sosu için:

150 gr. çikolata
2 çorba kaşigi tuzsuz yağ
3 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı mısır şurubu

Yapılışı:

Fırınımızı 180 derecede ısıtalım.Tenceremıze çikolatamızı yağımızı şekerimizi kremayı vanıllayı ve tuzu koyup karıştırarak erimesini ve pütürsüz olmasını saglayalım.Ayrı bir kapta 8 yumurtayı çırpma teli ile çırpın.Sonra çikolatalı karışımı yumurtalı karışımın üzerine dökün.Iyice karıştırın.Yandan kelepçeli kek kalıbına dökün.45 dakika kadar pişrin.Piştikten sonra fırında soğumaya bırakın.Fırından çıkarınca kelepçeli kalıbından cıkarın.4 - 5 saat buzdolabında soğumaya  bırakın.çıkardıktan sonra çikolata sosunuzu yapın.Yağı ve çikolatayı eritin
ateşten alın ve içine sütle mısır şurubunu ekleyip karıştırın kekin üzerine dökün.Krem şanti ile süsleyin.

Afıyet Olsun!


1 Eylül 2012 Cumartesi

MEYVE SEPETİ




MEYVE SEPETİ

Malzemeler:

2 adet 20 x 20 boyutnda  yaprak hamuru,
1 adet 20 x 16 boyutunda yaprak hamuru,
{2 x 20  boyutunda 8 adet şerit kesilecek}
18 adet ahududu,
1 adet seftali
18 adet karadut
1 adet kivi

Kreması için:

2 su  bardağı süt
1 çay  bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı  tuzsuz margarin
1/2 limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı  vanilla
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt

Yapılışı;
Önce fırınınızı 200 derecede ısıtın .Sonra yaprak hamurunuzu yağsız tepsiye yerleştirin.Kenarına 2 x20 olan şeritleri yerleştirin,köşelerini bir çatal yardımı ile bastırın.Sonra diğer 2 x 20 cm olan şeritleri fiyonk yapar  gibi şekil  verin ve 15 dakika kadar üzeri kahve rengi olana kadar pişirin.Hamur pişene kadar, kremasını hazırlayalım.Kremayı yapacağımız tenceremize unu, nişastayı,şekeri koyup iyice karıştırın,üzerine sütünü ekleyin,ateşte yavaş yavaş karıştırarak pişirin.piştikten sonra yağı ve limon rendesini,vanillayı  ekleyip mikserle biraz çırpın.Soğuduktan sonra başka bir kapta çirpmış olduğunuz krem şantili karışımı da kremaya ekleyin.Fırından çıkarmış olduğunuz soğumuş hamurun üzerine kremamızı sürelim.Üerine meyvelerimizi dizelim,en son pudra şekeri serpelim.Buzdolabında 10 dakika kadar dinlendikten sonra,soğuk servis yapın.

Afiyet Olsun!




CHEESE CAKE


Malzemeler

Kelepçeli Kek Kalıbı
250 gr. Kraker (eti burcak kullanabilirsiniz)
75 gr. Dövülmüş Fındık
100 gr. Margarin veya Tereyağ (tuzsuz olacak)

2 paket  krempeynir ( yaklaşık 450 gr. kadar) {oda sicaklığında olacak}
1 su bardağı Toz Şeker
6 adet Yumurta(3 tane bütün 3 tane sarısı)
1 çorba kaşığı Nişasta
1 -2 corba kasigi kadar sourcream(hazir krema kullanabilirsiniz.)
Biraz limon kabugu rendesi
1 corba kasigi sivi vaniila
300 gr. sade beyaz çikolata (ben marie usulu eritilecek,{yani çikolata bir kapta olduğu halde başka içinde su olan  bir kaba oturtularak eritilecek)

Sosu  için
150 gr. sade cikolata
1 corba kasigi kadar margarin
1 - 2 corba kasigi su

Yapılışı


Once kek kalibimizin dibini yagliyarak basliyoruz,daha sonra krakerlerimizi dovup ufaliyoruz,bir kabin icerisine alip uzerine  findigi ekleyip harmanliyoruz,oda sicakliginda yumusamis olan yagi da ekleyip iyice birbirine karistiriyoruz.Yaglamis oldugumuz kek kalibimizin dibine yerlestiriyoruz ve elimizle iyice bastiriyoruz.
Daha sonra buyukce bir kaba  krem peyniri ve sekeri  koyup mikserle iyice cirpiyoruz,sonra yumurtalari ekliyoruz,bunlarin cok iyi birbirine karismasi gerekiyor,puruzsuz olana kadar cirpiyoruz.2 corba kasigi nisastayi kucuk cay bardagi suda karistirip karisima ekleyip cirpmaya devam ediyoruz, ,2 corba kasigi sourkremi de ekliyoruz,vanilla ve limon kabugunuda koyduktan sonra ben marie usulu eritip iliklastirilmis cikolatayi da ekleyip cirpmaya devam ediyoruz.Cikolatayi ekledikten sonra 1 dakika kadar cirpiyoruz ve kaliba dokuyoruz,kalibin altini aluminyon kagitla kapliyoruz ki,kaliptan sizinti olmasin, cunku kalibi daha sonra ici yariya kadar su dolu tepsinin icinde pisiriyoruz.Once firini 200 derecede isitip sonra derecesini 180 dereceye indirip 2 saat kadar pisiriyoruz.Pistikten sonra firin icinde de 1,5 saat kadar dinlendikten sonra cikariyoruz.Ilik keki su dolu tepsiden alip buzdolabinda aksamdan sabaha kadar bekletiyoruz,soguduktan sonra kelepceli kaliptan cikariyoruz{ kekin tabani kekin altinda kalacak}servis tabagina aliyoruz uzerine yine ben marie usulu eritmis oldugumuz sosu hazirlayip dokuyoruz, arzuya gore susluyoruz.

Afıyet Olsun!

KAHVELI CHEESECAKE



KAHVELI CHEESECAKE

Malzemeler

Kelepçeli Kek Kalıbı
250 gr. Kraker (eti burcak kullanabilirsiniz)
25 gr. Kahve
75 gr. Dövülmüş Fındık
100 gr. Margarin veya Tereyağ (tuzsuz olacak)
2 paket  krempeynir ( yaklaşık 450 gr. kadar) {oda sicaklığında olacak}
1 su bardağı Toz Şeker
6 adet Yumurta(3 tane bütün 3 tane sarısı)
2 çorba kaşığı kahve
1 çorba kaşığı Nişasta
300 gr. sade çikolata (ben marie usulu eritilecek,{yani çikolata bir kapta olduğu halde başka içinde su olan  bir kaba oturtularak eritilecek)
1 -2 çorba kasigi kadar sourcream(hazir krema kullanabilirsiniz.)
Biraz limon kabugu rendesi
1 corba kasigi sivi vaniila



Sosu:
150 gr. sade cikolata
1 corba kasigi kadar margarin
1 - 2 corba kasigi su

YapılışıOnce kek kalibimizin dibini yagliyarak basliyoruz,daha sonra krakerlerimizi dovup ufaliyoruz,bir kabin icerisine alip uzerine kahve ve findigi ekleyip harmanliyoruz,oda sicakliginda yumusamis olan yagi da ekleyip iyice birbirine karistiriyoruz.Yaglamis oldugumuz kek kalibimizin dibine yerlestiriyoruz ve elimizle iyice bastiriyoruz.
Daha sonra buyukce bir kaba  krem peyniri ve sekeri  koyup mikserle iyice cirpiyoruz,sonra yumurtalari ekliyoruz,bunlarin cok iyi birbirine karismasi gerekiyor,puruzsuz olana kadar cirpiyoruz.2 corba kasigi nisastayi kucuk cay bardagi suda karistirip karisima ekleyip cirpmaya devam ediyoruz,sonra 2 corba kasigi kahveyı yarim cay bardagi suda karistirip karisima ekliyoruz ,2 corba kasigi sourkremi de ekliyoruz,vanilla ve limon kabugunuda koyduktan sonra ben marie usulu eritip iliklastirilmis cikolatayi da ekleyip cirpmaya devam ediyoruz.Cikolatayi ekledikten sonra 1 dakika kadar cirpiyoruz ve kaliba dokuyoruz,kalibin altini aluminyon kagitla kapliyoruz ki,kaliptan sizinti olmasin, cunku kalibi daha sonra ici yariya kadar su dolu tepsinin icinde pisiriyoruz.Once firini 200 derecede isitip sonra derecesini 180 dereceye indirip 2 saat kadar pisiriyoruz.Pistikten sonra firin icinde de 1,5 saat kadar dinlendikten sonra cikariyoruz.Ilik keki su dolu tepsiden alip buzdolabinda aksamdan sabaha kadar bekletiyoruz,soguduktan sonra kelepceli kaliptan cikariyoruz{ kekin tabani kekin altinda kalacak}servis tabagina aliyoruz uzerine yine ben marie usulu eritmis oldugumuz sosu hazirlayip dokuyoruz, arzuya gore susluyoruz.

Afiyet Olsun!