6 Eylül 2012 Perşembe

SERITLI ACMA

 

SERITLI ACMA

Malzemeler:

2 su bardagi sut 
1 cay bardagi zeytin yag
5 su bardagi un (elenmis olsun)
1,5 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
1 paket kuru maya
2 adet yumurta(birinin sarisini uzerine surmek icin ayirin)

Yapilisi;

2 su bardagi sutu ilitin icine mayayi ve toz sekeri koyun.Buyukce bir kapta yagi tuzu yumurtayi karistirin,mayayi ekleyin.Elinizle karistirin,sonra unu birer bardak birer bardak ekleyin.Iyice yogurun.1 saat dinlendirin,sonra tekrar yogurun,1 saat daha dinlendirin.hamuru 15 bezeye ayirin ,sonra uzunlamasina acmaya  calisin.Yaklasik olarak elimiz buyuklugunde eclips seklinde acin.Sonra actigimiz hamuru 0.5 cm eninde seritler seklinde kesin uzerine tereyag surun, verevlemesine kivirin ve acma sekli verin,sonra yogurtla karistirilmis yumurta sarisini surun,susam serpin yaglanmis tepsiye dizin.Onceden 200 derece isitilmis firinda rengi altin sarisi  olana kadar pisirin.firindan ciktiktan sonra 10 dakika dinlendirin,arzuya gore peynir ve cayla servis yapin.

Afiyet Olsun!

Bu acma tarifi  CAHIDE SULTAN blog'undan  uyarlanmistir.

Hiç yorum yok: