3 Eylül 2012 Pazartesi

DOUBLE CHOCOLATE MOUSSE CAKE




DOUBLE CHOCOLATE MOUSSE CAKE

Malzemeler:

2 adet 225 gr 'lık çikolata,
400 gr tuzsuz yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı half&half ya da krema
1 paket vanilla
1/2 çay kaşığı tuz
8 adet yumurta

Çikolata sosu için:

150 gr. çikolata
2 çorba kaşigi tuzsuz yağ
3 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı mısır şurubu

Yapılışı:

Fırınımızı 180 derecede ısıtalım.Tenceremıze çikolatamızı yağımızı şekerimizi kremayı vanıllayı ve tuzu koyup karıştırarak erimesini ve pütürsüz olmasını saglayalım.Ayrı bir kapta 8 yumurtayı çırpma teli ile çırpın.Sonra çikolatalı karışımı yumurtalı karışımın üzerine dökün.Iyice karıştırın.Yandan kelepçeli kek kalıbına dökün.45 dakika kadar pişrin.Piştikten sonra fırında soğumaya bırakın.Fırından çıkarınca kelepçeli kalıbından cıkarın.4 - 5 saat buzdolabında soğumaya  bırakın.çıkardıktan sonra çikolata sosunuzu yapın.Yağı ve çikolatayı eritin
ateşten alın ve içine sütle mısır şurubunu ekleyip karıştırın kekin üzerine dökün.Krem şanti ile süsleyin.

Afıyet Olsun!


Hiç yorum yok: