1 Eylül 2012 Cumartesi

MEYVE SEPETİ




MEYVE SEPETİ

Malzemeler:

2 adet 20 x 20 boyutnda  yaprak hamuru,
1 adet 20 x 16 boyutunda yaprak hamuru,
{2 x 20  boyutunda 8 adet şerit kesilecek}
18 adet ahududu,
1 adet seftali
18 adet karadut
1 adet kivi

Kreması için:

2 su  bardağı süt
1 çay  bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı  tuzsuz margarin
1/2 limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı  vanilla
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt

Yapılışı;
Önce fırınınızı 200 derecede ısıtın .Sonra yaprak hamurunuzu yağsız tepsiye yerleştirin.Kenarına 2 x20 olan şeritleri yerleştirin,köşelerini bir çatal yardımı ile bastırın.Sonra diğer 2 x 20 cm olan şeritleri fiyonk yapar  gibi şekil  verin ve 15 dakika kadar üzeri kahve rengi olana kadar pişirin.Hamur pişene kadar, kremasını hazırlayalım.Kremayı yapacağımız tenceremize unu, nişastayı,şekeri koyup iyice karıştırın,üzerine sütünü ekleyin,ateşte yavaş yavaş karıştırarak pişirin.piştikten sonra yağı ve limon rendesini,vanillayı  ekleyip mikserle biraz çırpın.Soğuduktan sonra başka bir kapta çirpmış olduğunuz krem şantili karışımı da kremaya ekleyin.Fırından çıkarmış olduğunuz soğumuş hamurun üzerine kremamızı sürelim.Üerine meyvelerimizi dizelim,en son pudra şekeri serpelim.Buzdolabında 10 dakika kadar dinlendikten sonra,soğuk servis yapın.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: