1 Eylül 2012 Cumartesi

KAHVELI CHEESECAKE



KAHVELI CHEESECAKE

Malzemeler

Kelepçeli Kek Kalıbı
250 gr. Kraker (eti burcak kullanabilirsiniz)
25 gr. Kahve
75 gr. Dövülmüş Fındık
100 gr. Margarin veya Tereyağ (tuzsuz olacak)
2 paket  krempeynir ( yaklaşık 450 gr. kadar) {oda sicaklığında olacak}
1 su bardağı Toz Şeker
6 adet Yumurta(3 tane bütün 3 tane sarısı)
2 çorba kaşığı kahve
1 çorba kaşığı Nişasta
300 gr. sade çikolata (ben marie usulu eritilecek,{yani çikolata bir kapta olduğu halde başka içinde su olan  bir kaba oturtularak eritilecek)
1 -2 çorba kasigi kadar sourcream(hazir krema kullanabilirsiniz.)
Biraz limon kabugu rendesi
1 corba kasigi sivi vaniila



Sosu:
150 gr. sade cikolata
1 corba kasigi kadar margarin
1 - 2 corba kasigi su

YapılışıOnce kek kalibimizin dibini yagliyarak basliyoruz,daha sonra krakerlerimizi dovup ufaliyoruz,bir kabin icerisine alip uzerine kahve ve findigi ekleyip harmanliyoruz,oda sicakliginda yumusamis olan yagi da ekleyip iyice birbirine karistiriyoruz.Yaglamis oldugumuz kek kalibimizin dibine yerlestiriyoruz ve elimizle iyice bastiriyoruz.
Daha sonra buyukce bir kaba  krem peyniri ve sekeri  koyup mikserle iyice cirpiyoruz,sonra yumurtalari ekliyoruz,bunlarin cok iyi birbirine karismasi gerekiyor,puruzsuz olana kadar cirpiyoruz.2 corba kasigi nisastayi kucuk cay bardagi suda karistirip karisima ekleyip cirpmaya devam ediyoruz,sonra 2 corba kasigi kahveyı yarim cay bardagi suda karistirip karisima ekliyoruz ,2 corba kasigi sourkremi de ekliyoruz,vanilla ve limon kabugunuda koyduktan sonra ben marie usulu eritip iliklastirilmis cikolatayi da ekleyip cirpmaya devam ediyoruz.Cikolatayi ekledikten sonra 1 dakika kadar cirpiyoruz ve kaliba dokuyoruz,kalibin altini aluminyon kagitla kapliyoruz ki,kaliptan sizinti olmasin, cunku kalibi daha sonra ici yariya kadar su dolu tepsinin icinde pisiriyoruz.Once firini 200 derecede isitip sonra derecesini 180 dereceye indirip 2 saat kadar pisiriyoruz.Pistikten sonra firin icinde de 1,5 saat kadar dinlendikten sonra cikariyoruz.Ilik keki su dolu tepsiden alip buzdolabinda aksamdan sabaha kadar bekletiyoruz,soguduktan sonra kelepceli kaliptan cikariyoruz{ kekin tabani kekin altinda kalacak}servis tabagina aliyoruz uzerine yine ben marie usulu eritmis oldugumuz sosu hazirlayip dokuyoruz, arzuya gore susluyoruz.

Afiyet Olsun!






Hiç yorum yok: