4 Eylül 2012 Salı

ETLI KURU FASULYE




ETLI KURU FASULYE

Malzemeler:

250-300 gr. kuru fasulye(geceden ıslatın)
150 gr.kuşbası doğranmış,kuzu eti,
100 gr. kadar kemikli et,
100 gr margarin,
1 adet havuç,
1,5 çorba kaşığı biber salçası
1adet ceviz büyüklüğünde soğan,küp doğranacak
1 tatlı kaşığı tuz
1tatlı kaşığı karabiber
5-6 diş sarmısak
2 adet limon suyu
Bir kaç dal maydanoz

Yapılışı:

Büyük bir tencereye eti koyun üzrine üstünuü gececek kadar su koyun,haşlayın.Et kaynarken üzerindeki köpüğü mutlaka alın,tuzunu ekleyin,Etlerin piştiğini bir çatal batırarak anlayabilirsiniz,eğer çatal kolayca batıyorsa et pişmiştir.Şimdi etin suyunu başka bir tencereye süzün.Tenceredeki ete yağınızı, salçanızı biberinizi ve soğanınızı koyup şöyle bir çevirin,üzerine  önceden ıslattığınız fasulyeleri  ekleyin,güzelce kavurun.En son havucu ekleyin onu da bir kere karıştırıp kavurun.Üzerine süzmüş olduğunuz et suyunu ekleyin,Yaklaşık olarak 1  saat kadar  pişirin.Fasulye pişerken sarmısakları soyun dövün üzerine limon suyunu ve maydanozu ekleyin,Pişen fasulyeden servis tabağına koyunca üstüne limonlu sostan koyun ve servis yapın.{ Arzu edilirse,fasulyeleri kavururken içine pastırma veya sucukta ekleyebilirsiniz. }

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: