4 Eylül 2012 Salı

SEHRIYELI PIRINC PILAVI




SEHRIYELI PIRINC PILAVI

Malzemeler:

2 su bardagi osmancik pirinc
3 su bardagi tavuk ya da et suyu
100 gr. margarin ya da tereyagi
2 corba kasigi tel sehriye
Tuz
Karabiber

Yapilisi:

Pirinci 1 saat kaynamis su ile ISLATALIM. Uzerine biraz tuz ekleyin.

Tavaya yagimizi koyup eritelim,sonra tel sehriyeyi altin sarisi oluncaya kadar az hararetli ateste yakmadan kavuralim.Sonra islattigimiz pirinci suzgecte suzup soguk suyla yikayin.Tel sehriyenin uzerine dokup beraber kavurun.Icine 2 adet kesme seker atin,et suyunu sicak olarak ekleyin once harli ateste 5 dakika pisirin sonra yavas ateste karistirmadan suyunu cekene kadar pisirin.pistikten sonra uzerine kagit havlu koyup 15 dakika demlendirin.sureniz tamamlandiktan sonra sicak olarak ,servis yapin arzuya gore karabiber serpin.

Afiyet Olsun!


Hiç yorum yok: