6 Ekim 2012 Cumartesi

ZAMBAKLI SEPET PASTA



ZAMBAKLI SEPET PASTA

Malzemeler:


1 adet 35 cm çapında yuvarlak kek kalıbı

1 adet 25 cm çapinda yuvarlak kek kalıbı
1 adet 15 cm çapinda yuvarlak kek kalıbı
1 adet krema torbası
1 adet no 48 krema ucu


Kekin Malzemesi
12 adet yumurta
 5 su bardagi  toz seker
6 su bardagi un
2 1/2 su bardagi sut
1 1/2 su bardagi  margarin oda sicakliginda
2 corba kasigi bakingpowder
1 corba kasigi vanilla
2 cay kasigi tuz
2 limon kabugunun rendesi
200 gr. kabuksuz dovulmus findik ici

Kekin Ic Krema Malzemesi:

1 kg sut
1 su bardagi toz seker
6-7 corba kasigi un
2 corba kasigi nisasta
150 gr.tuzsuz teryag veya margarin (tuzsuz)
2 adet yumurta sarisi
1 limon kabugu rendesi
1 tatli kasigi vanill
2 paket krem santi

Zambaklar Icin Malzeme :
1 paket seker hamuru (ortalama 750 gr.)
1/2 cay kasigi yesil gida boyasi
Sari toz seker
2-3 corbakasigi gida yapistiricisi
1 adet kalp seklinde kurabiye kesme kalibi
1 adet yaprak seklinde kurabiye kesme kalibi

Dis Krema Malzemesi:

4  su bardagi  oda sicakliginda margarin
8 su bardagi pudra seker
8 corba kasigi sut
4 cay kasigi  vanilla

YAPILISI:

Pastamizi yapmadan bir iki gun onceden ciceklerimizi yapiyoruz.Hazir seker hamurumuzdan  ceviz buyuklugun de bir parca koparip oklava (plastik)ile aciyoruz.Sonra bunu kalp seklideki kurabiye kalibimizla kesiyoruz.Kalp seklindeki hamurun yuvarlak tarafi onunuzde sivri tarafi yukari gelecek sekilde durmali ,sonra findik ici kadar kucuk seker hamurunu elinizde silindir olacak sekilde yuvarlayin.Gida yapistiricisindan heryerine surun ve sari toz sekere bulayin.Kestigimiz kalp seklindeki hamurunusivri tepesin den baslayarak elinizle inceltin ki ona dogal bir kivrim kazandirin.Daha sonra sari sekere buladigimiz hamur parcasini kalp seklinin ortasina koyup kalbin yuvarlak uclarini ust uste gelecek sekilde gida yapistiricisi ile yapistirin.sonra kurumasi icin porselen bir tabaga koyun.bu islemi kac cicekler bitene kadar yapin.(kac cicek istiyorsaniz)
Daha sonra seker hamurunuza yarim cay kasigi yesil gida boyasi koyup yogurun.Yesil hamur elde edince hamuru yaprak seklindeki kurabiye kesme kalibi ile kesin,ve onlara kivrik sekil vermek isterseniz (daha dogal gorunsun )ince bir oklavanin uzerine verevlemesine koyun ve onlarida istediginiz kadar yapinca kurumasi icin oklavanin uzerin de birakin.

KEK:

Buyukce bir kapta  yumurta ve sekeri cirpiyoruz,taki limon kabugu rengini alincaya kadar,sutu ve margarini ilave edip tekrar mikserle cirpin,ardindan baking powder ve vanillayi ekleyin sonra unu birer bardak birer bardak eleyerek ekleyin ve tahta kasikla cirpmaya devam edin.Limon kabugunu ve findik icini de ilave etikkten sonra,Yaglamis unlamis oldugunuz kek kaliplarina yariya gelecek sekilde uc kaliba bolusturun 180 dereceli firinda 30 dak pisirin,kurdanla pisip pismedigini kontrol edin.Kurdan temizse firini kapatin 10 dakika firinda birakin sonra firindan alin ve sogumasi icin bir kenara koyun.ARZU EDERSENIZ KEKINIZE KAKAO KOYUP CIKOLATALI KEK DE YAPABILIRSINIZ.

IC KREMA:

Sekeri ,unu , nisastayi kremayi pisireceginiz tencereye koyun yumrta sarilarini uzerine kirin ve karistirin sutu dokun,ocagin ustune koymadan once mikserle cirpin.Sonra once hafif ateste karistira karistira pisirin,sonra hizli ateste kaynatin.Krema kalinlasinca ocaktan alin ve tekrar miksrle cirpin.Yagini ve limon kabugunu ekleyin ekleyin  tekrar cirpin .Kremaniz kaymak tutmasin diye devamli karistirin.Iyice soguduktan sonra baska bir kapta krem santiyi (kutusunun uzerindeki tarifi gibi )cirpin.Iyice sogumus olan kremanizla mikser yardimiyla cirpin.Kremaniz hazir.ARZU EDERSENIZ KAKAO EKLEYIP CIKOLATALI DA YAPABILIRSINIZ.

DIS KREMA:


Yagimizi ve sekerimizi mikserle cirpip icine vanilla ve sutu ekleyip tekrar cirpin taki rengi kar beyaz oluncaya kadar.

Pisirdigimiz kekleri krema surmek icin ortadan ikiye kesiyoruz.Ortalarina kremayisrup once 35 cm lik keki sonra sirasi ile 25 cm lik ve 15 cm lik kekleri kremalari suruldukten sonra ust ustw koyuyoruz.uzerlerine her tararflari kapanacak sekilde krema suruyoruz.Daha sonra pasta SIKMA TORBASINA 48 NO LU UCU TAKIP  sepet gorunumu verecek sekilde kremamizi SIKIYORUZ.Bu islem tamamlandiktan sonra pastmizibuzdolabinda en az 3 -4 saat dinlendiriyoruz.Dinlendikten sonra uzerlerine iki gun once yapmis oldugumuz ciceklerimizi ve yapraklarimizi diziyoruz.Pastmiz servise hazidir.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: