29 Ekim 2012 Pazartesi
KURU PATLICAN DOLMASI
KURU PATLICAN DOLMASI
20 adet kurutulmuş patlıcan
1 1/2 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı biber salçası
250 gr kuzu kıyması el kıyması
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kara biber
150 gr tereyag
1 limon suyu
1 çorba kaşığı kuru nane
5-6 diş sarmısak
Yapılışı
Patlıcanlarınızı soğuk suyla bir gece onceden ıslatın Sabah pirincinizi iyice yıkayın süzün içine salçayı eti nohutu nane harıiç tüm baharatlarını ekleyin ıyıce karıştırın Patlıcanlarınızı eliınizle yahut bir kaşık yardımyla doldurun Tencereye dizin üzerine bir tabağı ters çevirin ve patlıcanların üzeri kapanacak kadar su ekleyin
Sonra ocağın üstünde ağır ateşte 45 dakika pişirin Suyu kaynayınca 1 limon suyunu ekleyin sarmısakları soyup dövün onları da ekleyin tereyağını koyun Suyu hafıfçe çekinceye kadar pişirin ocağın altını kapatın 5 dakıka demlenmeye bırakın Servis tabağına alın sıcak servis yapın
Afıyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder