21 Ekim 2012 Pazar
FONDANLI KEK
FONDANLI KEK
Malzemeler:
4 adet yumurta ,
3 fincan seker,
4 fincan elenmis un
Limon kabugu rendesi,
Vanilla
Kabartma tozu
Kremasi Icin:
300 gr sut
2 corba kasigi un
1 yumurta sarisi
5-6 corba kasigi seker,
2 -3 corba kasigi kakao
Limon rendesi
Vanilla
2 corba kasigi margarin
Fondant icin:
1 paket seker hamuru
Yapilisi:
Once yumurtalari ve sekeri limon kabugu rengi oluncaya kadar mikserle cirpin.Diger malzemeleri tahta kasikla cirpin.Yaglanmis unlanmis kek kalibina dokun ve 180 dereceli firinda 20- 25 dakika pisirin .Pistikten sonra bir kenara alin ve sogumaya birakin.Bu arada siz kremayi muhallebi gibi pisirin.En son ocaktan aldiktan sonra yagi ekleyin.Krema kaymak tutmasin diye devamli karistirin.Krema soguduktan sonra keki ortadan kesip kremayi surun .Daha sonra kekin disini da kremsanti ile kaplayin.Dolapta 15 20 dakika bekletin.O arada siz seker hamurunuzu plastik bir oklava ile acin.Keki daolaptan cikarin uzerine seker hamurunu serin,kenarlarindaki fazlaliklari kesin.Kestiginiz hamuru tekrar yogurun ve ince seritler halinde kesin.Kekin uzerine yerlestirin.Fazlaliklarini kesin .Ince seritlerden fiyonk yapin ve uzerine yerlestirin.Gida( Pasta)incileri ile susleyin.Dolapta 1 saat kadar bekletin .Pastaniz dolapta dinlendikten sonra servise hazirdir.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder