21 Ekim 2012 Pazar

FONDANLI KEK



FONDANLI KEK

Malzemeler:

4 adet yumurta ,
3 fincan seker,
4 fincan elenmis un
Limon kabugu rendesi,
Vanilla
Kabartma tozu

Kremasi Icin:

300 gr sut
2 corba kasigi un
1 yumurta sarisi
5-6 corba kasigi seker,
2 -3 corba kasigi kakao
Limon rendesi
Vanilla
2 corba kasigi margarin

Fondant icin:
1 paket seker hamuru

Yapilisi:

Once yumurtalari ve sekeri limon kabugu rengi oluncaya kadar  mikserle cirpin.Diger malzemeleri tahta kasikla cirpin.Yaglanmis unlanmis  kek kalibina dokun ve 180 dereceli firinda 20- 25  dakika pisirin .Pistikten sonra bir kenara alin ve sogumaya birakin.Bu arada siz kremayi muhallebi gibi  pisirin.En son ocaktan aldiktan sonra yagi ekleyin.Krema kaymak tutmasin diye devamli karistirin.Krema soguduktan sonra keki ortadan kesip kremayi surun .Daha sonra kekin disini da kremsanti ile kaplayin.Dolapta 15 20 dakika bekletin.O arada siz seker hamurunuzu plastik bir oklava ile acin.Keki daolaptan cikarin uzerine seker hamurunu serin,kenarlarindaki fazlaliklari kesin.Kestiginiz hamuru tekrar yogurun ve ince seritler halinde kesin.Kekin uzerine yerlestirin.Fazlaliklarini kesin .Ince seritlerden fiyonk yapin ve uzerine yerlestirin.Gida( Pasta)incileri ile  susleyin.Dolapta 1 saat kadar bekletin .Pastaniz dolapta dinlendikten sonra servise hazirdir.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: