PUMPKIN CHEESE CAKE
(KABAKLI PEYNIRLI KEK)
Malzemeler:
1 adet kelepceli kek kalibi
Alt hamuru:
1 -3/4 su bardagi eti burcak veya Graham kraker
1/2 su bardagi oda sicakliginda margarin(tuzsuz)
50 gr.dovulmus findik ici
3 adet 225 gr lik krem peynir
1 adet 425 gr.lik balkabagi ezmesi (hazir teneke kutuda)
3 adet yumurta 1 adet yumurta sarisi
1/4 sour cream(1 corba kasigi suzme yogurt)
2 corba kasigi un
1.5 su bardagi seker
1 cay kasigi tarcin
1/2 cay kasigi muskat(nutmeg)
1 tatli kasigi yeni bahar
Vanilla
limon kaugu rendesi
Yapilisi:
Firininizi 180 dereceye getirip isitin.Alt hamur icin yagi ve krakeri karistirip icine findik icini ekleyip ,kalibimizin dibine koyup elimizle iyice heryere esit gelecek sekilde duzgunce yayalim.
Sonra krem peyniri iyice cirpalim,sonra sirasi ile kabak puresini yumurtayi ve diger tum malzemelerimizi ekleyip iyice cirpin.Kek kalibina dokun 1 saat kadar pisirin ,sonra soguyana kadar firinda cikarmayin.soguduktan sonra buzdolabinda 4 saat kadar bekletin .Bir gece bekletip
ertesi gun servis yaparsaniz daha guzel olur.Servis tabagina alip krem santi ile susleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Malzemeler:
1 adet kelepceli kek kalibi
Alt hamuru:
1 -3/4 su bardagi eti burcak veya Graham kraker
1/2 su bardagi oda sicakliginda margarin(tuzsuz)
50 gr.dovulmus findik ici
3 adet 225 gr lik krem peynir
1 adet 425 gr.lik balkabagi ezmesi (hazir teneke kutuda)
3 adet yumurta 1 adet yumurta sarisi
1/4 sour cream(1 corba kasigi suzme yogurt)
2 corba kasigi un
1.5 su bardagi seker
1 cay kasigi tarcin
1/2 cay kasigi muskat(nutmeg)
1 tatli kasigi yeni bahar
Vanilla
limon kaugu rendesi
Yapilisi:
Firininizi 180 dereceye getirip isitin.Alt hamur icin yagi ve krakeri karistirip icine findik icini ekleyip ,kalibimizin dibine koyup elimizle iyice heryere esit gelecek sekilde duzgunce yayalim.
Sonra krem peyniri iyice cirpalim,sonra sirasi ile kabak puresini yumurtayi ve diger tum malzemelerimizi ekleyip iyice cirpin.Kek kalibina dokun 1 saat kadar pisirin ,sonra soguyana kadar firinda cikarmayin.soguduktan sonra buzdolabinda 4 saat kadar bekletin .Bir gece bekletip
ertesi gun servis yaparsaniz daha guzel olur.Servis tabagina alip krem santi ile susleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder