ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ
Malzemeler
1 paket baklavalık yufka
5 veya 6
deste ıspanak
3 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Kırmızı biber
Kimyon
150 gr
tereyağ
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
Yapılışı
Önce ıspanaklarınızı güzelce yıkayın ve
doğrayın.Soğanlarınızı küp küp doğrayın tencereye sıvıyağı koyun önce soğanları
kavurun ,sonra doğradığınız ıspanakları ekleyip kavurun.İçinizi soğumaya
bırakın.Bu arada siz yufkaların üzerine
süreceğiniz sosu hazırlayın.Önce tereyağını hafif ateşte eritin
içine sütü ekleyin ateşten alın ve ılıyınca 1
yumurtayı ekleyin.Sonra yufkanızdan bir adet alın ve bu
sostan bir fırça yardımı ile sürün ıspanaklı
içinizden koyup rulo şeklinde sarın ve gül şeklinde
sarın .Bu işlemi yufka yada ıspanaklı içiniz bitene kadar devam edin.Yağlanmış
tepsiye dizin.180 dereceli fırında pişirin .Sıcak yada soğuk servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder