19 Kasım 2014 Çarşamba

PÜSKÜLLÜ PASTA



PÜSKÜLLÜ PASTA

Malzemeler

20 cm çapında kek kalıbı
30 cm çapında kek kalıbı
7 adet yumurta
6 fincan şeker
7 fincan kekun
2 paket vanilla
1 paket baking -powder
Limon kabuğu rendesi

Kreması İçin

5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı nişasta
6-7 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
75 gr tereyağ
1 paket vanilla
Limon kabuğu rendesi

Dış kreması

2 paket krem şanti ( 4 zarf )
4 çay bardağı süt

1 paket yeşil fondan hamuru
1 paket sarı fondan hamuru
150 -200 gr pişmaniye
Renkli pasta şekerleri
Kurutulmuş güller

Yapılışı

Önce pandispanyaları pişirin ( daha  önceki tariflerimizdeki gibi) .Kremayı da muhallaebi gibi pişirin.
Sonra krem şantiyi sütle çırpın.Kek soğuduktan sonra muhallebi gibi pişirdiğiniz kremadan keklerin
arasina sürün ,çırptığınız krem şantiyi keklerin her yanı kapanacak şekilde sürün.Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.Bu arada  siz fondan hamurlarınızı silikonlu oklava ile açın.Keki dolaptan alın ,
önce büyük keki açtığınız yeşil fondanla iyıce kaplayın,sonra da küçük keki sarı fondan hamuru ile
güzelce kaplayın.Küçük keki büyük kekin üzerine oturtun.Keki servis yabağına alın ve üzerlerini
Pişmaniye ve renkli boncuk şekerlemeri ile süleyin.Kurutulmuş gülleriniz varsa onları da dekor
olarak kullanabilirsiniz.


Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: