PÜSKÜLLÜ PASTA
Malzemeler
20 cm çapında kek kalıbı
30 cm çapında kek kalıbı
7 adet yumurta
6 fincan şeker
7 fincan kekun
2 paket vanilla
1 paket baking -powder
Limon kabuğu rendesi
Kreması İçin
5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı nişasta
6-7 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
75 gr tereyağ
1 paket vanilla
Limon kabuğu rendesi
Dış kreması
2 paket krem şanti ( 4 zarf )
4 çay bardağı süt
1 paket yeşil fondan hamuru
1 paket sarı fondan hamuru
150 -200 gr pişmaniye
Renkli pasta şekerleri
Kurutulmuş güller
Yapılışı
Önce pandispanyaları pişirin ( daha önceki tariflerimizdeki gibi) .Kremayı da
muhallaebi gibi pişirin.
Sonra krem şantiyi sütle çırpın.Kek soğuduktan
sonra muhallebi gibi pişirdiğiniz kremadan keklerin
arasina sürün ,çırptığınız krem şantiyi
keklerin her yanı kapanacak şekilde sürün.Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.Bu
arada siz fondan hamurlarınızı silikonlu
oklava ile açın.Keki dolaptan alın ,
önce büyük keki açtığınız yeşil fondanla iyıce
kaplayın,sonra da küçük keki sarı fondan hamuru ile
güzelce kaplayın.Küçük keki büyük kekin üzerine
oturtun.Keki servis yabağına alın ve üzerlerini
Pişmaniye ve renkli boncuk şekerlemeri ile
süleyin.Kurutulmuş gülleriniz varsa onları da dekor
olarak kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder