19 Kasım 2014 Çarşamba

ADANA USULÜ MANTI




ADANA USULÜ MANTI

Malzemeler

3,5 - 4 su bardağı un
1/2  su bardağı ince irmik
2 adet yumurta
1/2 bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

250 gr kıyma
1 adet küçük soğan
Tuz
Kırmızı biber

1 yemek kaşığı tereyağ
Kırmızı biber ya da biber salçası
Kuru nane

1 kase yoğurt
2 diş sarmısak
Maydanoz yaprakları

Yapılışı

Unu, irmiği, tuzu, büyükçe bir kaba koyun ortasına 2 yumurta kırın ve suyu yavaşça ilave ederek
hamuru yoğurun.Sonra hamuru üç bezeye ayırın.Üzerine nemli bir havlu örtün,dinlendirin.Sonra
kıymanın içine soğanı rendeleyin,tuz ve kırmızıbiberini ilave edin.Bezelerden birincisni un serperek
25-30 cm çapında açın.Sonra hamuru parmak eninde  şeritler halinde kesin sonra da şeritleri kare kare  kesin.Karelerin orasına kıymadan nohut yada daha az bir miktarda koyun üçgen  biçimde kapatın.Un serpilmiş tepsiye koyun.Bu işleme tüm bezeler bitene kadar devam edin.Sonra tepsiye dizdiğiniz mantıyı buzlukta yarım saat dinlendirin,buzdolabı saklama torbalarına koyun .

Mantıyı pişirmeden önce kemikli etle suyu haşlayın,suyu kaynattıktan sonra içine haşlanmış nohut atın,etleri kemikten ayırıp sonra suya tekrar atın.Su iyice kaynadıktan sonra içine mantıyı atın.Biraz
kuru nane atın.15 - 20 dakika kaynatın.Mantı kaynarken tereyağı eritin içine biraz kırmızı biber atın .
Altını kapatın.Sarmısakları soyup dövün süzme yoğurda karıştırın.Mantı pişince servis tabağına alın.
Servis yaparken üzerine yoğudu koyun tereyağını üzerine dökün maydanoz yaprağı ile süsleyin.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: