ADANA USULÜ MANTI
Malzemeler
3,5 - 4 su bardağı un
1/2 su
bardağı ince irmik
2 adet yumurta
1/2 bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
250 gr kıyma
1 adet küçük soğan
Tuz
Kırmızı biber
1 yemek kaşığı tereyağ
Kırmızı biber ya da biber salçası
Kuru nane
1 kase yoğurt
2 diş sarmısak
Maydanoz yaprakları
Yapılışı
Unu, irmiği, tuzu, büyükçe bir kaba koyun
ortasına 2 yumurta kırın ve suyu yavaşça ilave ederek
hamuru yoğurun.Sonra hamuru üç bezeye
ayırın.Üzerine nemli bir havlu örtün,dinlendirin.Sonra
kıymanın içine soğanı rendeleyin,tuz ve
kırmızıbiberini ilave edin.Bezelerden birincisni un serperek
25-30 cm çapında açın.Sonra hamuru parmak
eninde şeritler halinde kesin sonra da
şeritleri kare kare kesin.Karelerin
orasına kıymadan nohut yada daha az bir miktarda koyun üçgen biçimde kapatın.Un serpilmiş tepsiye koyun.Bu
işleme tüm bezeler bitene kadar devam edin.Sonra tepsiye dizdiğiniz mantıyı
buzlukta yarım saat dinlendirin,buzdolabı saklama torbalarına koyun .
Mantıyı pişirmeden önce kemikli etle suyu
haşlayın,suyu kaynattıktan sonra içine haşlanmış nohut atın,etleri kemikten
ayırıp sonra suya tekrar atın.Su iyice kaynadıktan sonra içine mantıyı
atın.Biraz
kuru nane atın.15 - 20 dakika kaynatın.Mantı
kaynarken tereyağı eritin içine biraz kırmızı biber atın .
Altını kapatın.Sarmısakları soyup dövün süzme
yoğurda karıştırın.Mantı pişince servis tabağına alın.
Servis yaparken üzerine yoğudu koyun tereyağını
üzerine dökün maydanoz yaprağı ile süsleyin.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder