19 Kasım 2014 Çarşamba

ŞEKERPARE



ŞEKERPARE

Malzemeler

2 adet yumurta
3/4 su bardağı irmik
1 su bardağı pudra şeker
225 gr tuzsuz tereyağ oda sıcaklığında
1 paket vanilla
1 tatlı kaşığı baking powder
3 su bardağı un
Limon kabuğu rendesi
Fındık taneleri

Şurubu İçin

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon

Yapılışı

Önce şurubu kaynatın bir kenara bırakın.Büyükçe bir kaba irmiği, pudra şekeri,yağ ve yumurtayı
koyun yoğurmaya başlayın.Unu yavaş yavaş ekleyin.Hamur toplanmaya başladığında limon kabuğu rendesini, vanilla, ve baking powder ı ekleyin.Hamur kulak memesi kıvamda olmalı.Sonra hamurdan  elinizle ceviz büyüklüğünde koparak yuvarlayın.Ortasına bir fındık koyun.180 dereceli fırında
altın rengi alana kadar pişirin.Fırından çıkarınca 10 dakika dinlendirin.Sonra üzerine ılık şurubunuzu
dökün.En az 2-3 saat şurubunu çekmesini bekleyin.Sonra servis tabağına alın hindistan cevizi ile
süsleyin ve çay ile ya da dondurma ile ikram edin.


Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: