ŞEKERPARE
Malzemeler
2 adet yumurta
3/4 su bardağı irmik
1 su bardağı pudra şeker
225 gr tuzsuz tereyağ oda sıcaklığında
1 paket vanilla
1 tatlı kaşığı baking powder
3 su bardağı un
Limon kabuğu rendesi
Fındık taneleri
Şurubu İçin
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon
Yapılışı
Önce şurubu kaynatın bir kenara bırakın.Büyükçe
bir kaba irmiği, pudra şekeri,yağ ve yumurtayı
koyun yoğurmaya başlayın.Unu yavaş yavaş
ekleyin.Hamur toplanmaya başladığında limon kabuğu rendesini, vanilla, ve
baking powder ı ekleyin.Hamur kulak memesi kıvamda olmalı.Sonra hamurdan elinizle ceviz büyüklüğünde koparak
yuvarlayın.Ortasına bir fındık koyun.180 dereceli fırında
altın rengi alana kadar pişirin.Fırından
çıkarınca 10 dakika dinlendirin.Sonra üzerine ılık şurubunuzu
dökün.En az 2-3 saat şurubunu çekmesini
bekleyin.Sonra servis tabağına alın hindistan cevizi ile
süsleyin ve çay ile ya da dondurma ile ikram
edin.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder