19 Kasım 2014 Çarşamba

PROFİTROL





PROFİTROL

Malzemeler

4 adet yumurta
220 gr su
110 gr tuzsuz tereyağ
220 gr un
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı tuz

Kreması İçin

3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı kakao
5-6 yemek kaşığı şeker
Limon kabuğu
1 tatlı kaşığı vanilla
1 zarf krem şanti

Yapılışı

Önce kremayı yapalım.
Unu, şekeri, nişastayı,ve kakaoyu bir tencereye koyun kuru iken iyice karıştırın.Yumurta sarılarını kırın sütü üzerine dökün.Karıştırın ve ateşe koyun, pişerken devamlı karıştırın sonra  ocağın altını
kısın karıştırmaya devam edin.Limon kabuğunu ve vanillayı ekleyin.Ocaktan alın ve soğumaya bırakın
ama ara ara karıştırın ki üzeri kaymak tutmasın.İyice soğuduktan sonra 1 zarf krem şantiyi üzerine dökün ve mikserle çırpın.Krema hazır.

Şimdi profitrolu yapalım.

Suyu küçük bir tencereye koyun kaynatın kaynarken yağı ekleyin.Yağ eriyince ve kaynarken elenmiş
unu birden dökün ve hızlı hızlı karıştırın .Ocağın altını kapatın .Hamuru ayrı derin bir kaba alın,yumurtaları birer birer ekleyip çırpın.İyice karışınca hamuru tırtıklı uç takılı torbaya doldurun ve
parşömen kağıdı serili fırın tepsisine birer parmak arayla halka şeklinde sıkın.Eğer artarsa ki benim arttı ve ben top şeklinde de yaptım.Sonra 180 dereceli fırında 15-20 dakika üzerleri pembeleşinceye
kadar pişirin.Piştikten sonra hemen fırından çıkarmayın.5 dakika dinlendirin.Profitroller iyice soğuduktan sonra halkaları ortasından kesin arasına kremdan sıkın.Ayrıca top şeklinde olanları da ortadan kesip krema ile doldurun.Halka olanların üzerine pudra şeker serpin,top olanların üzerine yumurta fırçası ile hafif bal sürün,ve dövülmüş fıstık serpin.Tatlılarınızı servis tabağına alın ve istediğiniz bir içecekle veya dondurmayla servis yapabilirsiniz.


Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: