19 Kasım 2014 Çarşamba

ETLİ YAPRAK SARMASI


ETLİ YAPRAK SARMASI

Malzemeler

2 deste asma yaprağı
750 gr dana kıyma
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı canola sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber

1 kase yoğurt
2 veya 3  diş sarmısak


Yapılışı

Yaprakların tuzunun gitmesi için akşamdan suya ıslatın.
Yaprak hariç , tüm malzemeleri büyük bir kaba koyup karıştırın.Daha sonra yaprakları birer birer
sarın .Tencerenizin tabanına yapraklardan birkaç tanesini yerleştirin .Ve sardığınız yaprakları tencereye
ortası boş olacak şekilde yerleştirin.Boş olan yere 1- 2 adet  kemikli et koyun, üzerine bir tabağı ters koyun onun üzerine de içi su dolu başka bir kab yerleştirin .Sonra tencereye su doldurun ve önce hızlı ateşte sonra yavaş ateşte pişirin .Pişerken yarım limon suyu  ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin.
Piştikten sonra suyunu süzün  ve servis tabağına alın sıcak  servis yapın.Servis yaparken üzerine
sarmısaklı yoğurt ekleyin.


Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: