ETLİ YAPRAK SARMASI
Malzemeler
2 deste asma yaprağı
750 gr dana kıyma
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı canola sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 kase yoğurt
2 veya 3
diş sarmısak
Yapılışı
Yaprakların tuzunun gitmesi için akşamdan suya
ıslatın.
Yaprak hariç , tüm malzemeleri büyük bir kaba
koyup karıştırın.Daha sonra yaprakları birer birer
sarın .Tencerenizin tabanına yapraklardan
birkaç tanesini yerleştirin .Ve sardığınız yaprakları tencereye
ortası boş olacak şekilde yerleştirin.Boş olan
yere 1- 2 adet kemikli et koyun, üzerine
bir tabağı ters koyun onun üzerine de içi su dolu başka bir kab yerleştirin
.Sonra tencereye su doldurun ve önce hızlı ateşte sonra yavaş ateşte pişirin
.Pişerken yarım limon suyu ve 1 yemek
kaşığı tereyağı ekleyin.
Piştikten sonra suyunu süzün ve servis tabağına alın sıcak servis yapın.Servis yaparken üzerine
sarmısaklı yoğurt ekleyin.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder