19 Kasım 2014 Çarşamba

TIRTIL KURABIYE



TIRTIL KURABİYE

Malzemeler

3 su bardağı un
2 adet yumurta
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gr tuzsuz tereyağ oda sıcaklığında
Limon kabuğu rendesi
1 paket vanilla
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı nişasta

Yapılışı

Büyükçe bir kabın içine unu ,yumurtayı,şekeri,sıvıyağ ve tereyağını koyup yoğurun.Hamur toplanmaya başladığında vanilla, kabartma tozunu,ve nişastayı ve limon kabuğunuda koyup yoğurmaya devam edin.Buzdolabında 15- 20 dakika dinlendirin .Sonra hamuru ucuna tırtıklı uç takılı krema torbasına  doldurun ve parşömen kağıdı serili tepsiye  5-6 cm boyunda sıkın.10 dereceli fırında  20 dakika kadar yakmadan pişirin.
Fırından çıkınca soğutun ve servis tabağına alın.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: