27 Eylül 2014 Cumartesi

BALLI CEVİZLİ ŞEFTALİ






BALLI  CEVİZLİ ŞEFTALİ


Malzemeler

3 adet şeftali
6 yemek kaşığı ceviz içi
6- 9 yemek kaşığı bal
6 çay kaşığı tereyağ
12 adet ahududu yada çilek


Yapılışı

Şeftalileri soyun ikiye bölün çekirdeklerini çıkarın.Çekirdek yuvalarına cevizleri doldurun Üzerlerine 1 ya da 1,5  kaşık bal, ve 1 er çay kaşığı tereyağ koyun.Fırında 200 derecede hafif kızarana kadar
pişirin.Fırından çıkınca arzu ederseniz ,üzerine  tekrardan bal gezdirin.Dondurma ile servis yapıın,
ahududu ile süsleyin.

Afiyet Olsun!





Hiç yorum yok: