27 Eylül 2014 Cumartesi

CEVİZLİ TEL KADAYIF





CEVİZLİ TEL KADAYIF

Malzemeler

1 adet 6 lı mini kek kalıbı

150- 200 gr tel kadayıf
3 kahve fincanı dövülmüş ceviz
110 gr tereyağ

Şiresi İçin

1,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
1/2 limon dilimi

Süslemek İçin

6 adet çilek
Çekilmiş fıstık içi
6 adet ceviz

Yapılışı

Önce şeker ve suyu  kaynatın içine limon dilimini atın.Kaynayınca ocaktan alın.

Tereyağını eritin .Ilıyınca kadayıfın  üzerine dökün ve karıştırın ve tiftikleyin.Mini kek kalıbınızı
yağlayın.Kadyıftan birer tutam alarak önce kalıbınızın her gözüne yarıya kadar kadayıftan koyun.Sonra aralarına cevizleri serpin.Geriye kalan kadayıfları cevizler görülmeyecek şekilde ,
üzerlerine koyun.Sonra elinizle ya da çay bardağının altı ile bastırın.180 -200 derecede üzerleri
altın renginde kızarana kadar pişirin.Fırından çıkınca şiresini sıcak olarak dökün.Ilıyınca servis tabağınıza alın Üzerlerine ceviz koyun Çilek ile süsleyin fıstık serpin.Yanında arzuya göre dondurma da ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!


Hiç yorum yok: