27 Eylül 2014 Cumartesi
CEVİZLİ TEL KADAYIF
CEVİZLİ TEL KADAYIF
Malzemeler
1 adet 6 lı mini kek kalıbı
150- 200 gr tel kadayıf
3 kahve fincanı dövülmüş ceviz
110 gr tereyağ
Şiresi İçin
1,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
1/2 limon dilimi
Süslemek İçin
6 adet çilek
Çekilmiş fıstık içi
6 adet ceviz
Yapılışı
Önce şeker ve suyu kaynatın içine limon dilimini atın.Kaynayınca ocaktan alın.
Tereyağını eritin .Ilıyınca kadayıfın üzerine dökün ve karıştırın ve tiftikleyin.Mini kek kalıbınızı
yağlayın.Kadyıftan birer tutam alarak önce kalıbınızın her gözüne yarıya kadar kadayıftan koyun.Sonra aralarına cevizleri serpin.Geriye kalan kadayıfları cevizler görülmeyecek şekilde ,
üzerlerine koyun.Sonra elinizle ya da çay bardağının altı ile bastırın.180 -200 derecede üzerleri
altın renginde kızarana kadar pişirin.Fırından çıkınca şiresini sıcak olarak dökün.Ilıyınca servis tabağınıza alın Üzerlerine ceviz koyun Çilek ile süsleyin fıstık serpin.Yanında arzuya göre dondurma da ikram edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder