ELMALI CEVİZLİ KEK
Malzemeler
4 adet yumurta
6 kahve fincanı toz şeker
9 kahve fincanı un
220 gr tereyağ oda sıcaklığında
3 kahve fincanı süt
1 su bardağı kuru üzüm
2 adet elma rendelenecek
1 su bardağı ceviz iri dövülmüş olacak
1 paket vanilla
1 paket kabartma tozu
1/2 limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine serpmek için pudra şeker
Yapılışı
Üzümleri yıkayın ,üzerine kaynamış su dökün 5
dakika dinlendirin .Suyunu süzün temız birhavlu ile kurutun,Üzerine un serpin
,sonra tel süzgeçten geçirerek fazla unlarını eleyin,bir kenara bırakınn.
4 yumurta ile şekeri 5-6 dakika çırpın,sonra
içine yağı sonra da sütü ekleyin ve mikserle sadece birbirine karışacak kadar
çırpın.Geriye kalan tüm malzemeler TAHTA KAŞIKLA çırılacak.Unu yavaş yavaş ekleyerek
çırpın.Elmaları, cevizi koyun tahta kaşıkla hırpalamadan karıştırın.Limon kabuğu,
limon suyu
vanılla , tarçın ve kabartma tozunu da
ekleyin.Şöyle bir karıştırın.Yağlanmış un serpilmiş kek kalımınıza
kek hamurunun yarısını dökün üzerine unlanmış
üzümleri serpiştirin.Öteki yarım kek hamurunu üzümlerin üstüne dökerek üzümleri
kapatın.Önceden 180 derecede ısıtılmış
fırında 35 40 dakika kadar pişirin .piştiğini temiz bir kürdan çöpü ile kontrol
edebilirsiniz.Keki ılımadan kalıptan çıkartmayın.Soğuduktan sonra kekinizi
servis tabağına alın üzerine pudra şeker serpin.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder