Malzemeler
25 adet baklavalık yufka
250 gr beyaz peynir
3-4 adet orta boy patates
Yarım deste maydanoz
1 su bardağı süt
2 aadet yumurta
2 kahve fincanı zeytinyağ
1 çay bardağı soda
1çay bardağı tereyağ
Yapılışı
Patatesleri haşlayın rendeleyin peyniri çatal yardımı ile ezin.Maydanozları inceince doğrayın.
Sonra bunları büyükce bir kaseye alıp karıştırın.Sonra yufkaları 5 er adet olmak üzere 5 ayrı kümeye ayırın.Ayrı bir kasede süt yumurta tereyağ zeytinyağ ve sodayı iyice çırpın.Sonra 5 yufkanın arasına bu karışımdan sürün ,peynirli harcınızdan koyun ve rulo şeklinde sarın yağlanmış tepsiye rulonuzu dört eşit parçaya bölerek yerleştirin,bu işlemi yaparak 5 adet rulo elde edeceksinıiz .Önceden ısıtılmış 180 -200 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirin .Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder