Malzemeler
1 paket baklava yufkası
500 gr koyun kıyması
3 adet patates
3 adet soğan
250 gr tereyağ
1 kase sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 şişe maden suyu
Kırmızıbiber
Karabiber
Tuz
Yapılışı
Patatesleri haşlayın ir çatal yardımı ile ezin.Kıymayı hafif ateşte kavurun soğanları küp şeklinde doğrayın kıyma suyunu çekince içine atın ve beraber kavurun.Ezdiğiniz patatesleri de ekleyince harcınız hazırdır .Baharatlarını da eklemeyi unutmayın bu arada.Sonra teryağını eritin içine sıvıyağı,sodayı sütü ve yumurtaları da koyup çırpın.Yufkalarınızın her yaprağını bu karışımla fırçalayın üst üste 4 veya 5 yufka yaprağının her katını yağlayın sonra harcınızdan koyarak rulo şeklinde sarın.üçe bölün.Yağlanmış fırın tepsisine dizin.yufkalar bitene kadar devam edin.Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin.Sıcak olarak servis yapın.
AfiyetOlsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder