13 Ağustos 2014 Çarşamba
TAVUKLU MISIRLI ÇORBA
TAVUKLU MISIRLI ÇORBA
Malzemeler
250 gr tavuk göğsü
150 gr haşlanmış mısır taneleri
3 çorba kaşığı un
125 gr tereyağ
1 yumurta sarısı
2-3 su bardağı tavuk suyu
1 paket krema
Yapılışı
Tavuk etini ve mısır tanelerini ayrı tencerelerde haşlayın, bir kenara bırakın.
125 gr tereyağını çorbayı yapacağınız tencerede eritin ,unu ekleyip kavurun.Üzerine tavuk suyunu
dökün ,su kaynayınca içine tiftiklemiş olduğunuz tavuk etini ve mısır tanelerini atın.Sonra kremayı
bir yumurta sarısı ile çırpın ve çorbaya dökün.Çorbanın kıvamı kalın olduysa biraz süt ekleyebilirsiniz.Üzerine kırmızı biberle kızdırdığınız tereyağı koyabilirsiniz.Sıcak servis yaparken yanına kızarmış ekmek ya da kraker koyabilirsiniz.
Afiyet Olsun !
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder