Kelepçeli Kek Kalıbı
250 gr. Kraker (eti burçak kullanabilirsiniz)
75 gr. Dövülmüş Fındık
100 gr. Margarin veya Tereyağ (tuzsuz olacak)
2 paket krempeynir ( yaklaşık 450 gr. kadar) {oda sicaklığında olacak}
1 su bardağı Toz Şeker
6 adet Yumurta(3 tane bütün 3 tane sarısı)
1 çorba kaşığı Nişasta
1 -2 çorba kaşığı kadar sourcream(hazır krema kullanabilirsiniz.)
Biraz limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı sıvı vanila
300 gr. sade beyaz çikolata (ben marie usulu eritilecek,{yani çikolata bir kapta olduğu halde başka içinde su olan bir kaba oturtularak eritilecek)
Sosu İçin
3 çorba kaşığı toz şeker
1/3 su bardağı su
15 adet kiraz
1,5 çorba kaşığı nişasta
1 -2 damla kırmızı gıda boyası
Yapılışı
Önce kek kalıbımızın dibini yağlıyarak başlıyoruz,daha sonra krakerlerimizi dövüp ufalıyoruz,bir kabın içerisine alıp üzerine fındığı ekleyip harmanlıyoruz,oda sıcaklığında yumuşamış olan yağı da ekleyip iyice birbirine karıştırıyoruz.Yağlamış olduğumuz kek kalıbımızın dibine yerleştiriyoruz ve elimizle iyice bastırıyoruz.
Daha sonra büyükçe bir kaba krem peyniri ve şekeri koyup mikserle iyice çırpıyoruz,sonra yumurtaları ekliyoruz,bunların çok iyi birbirine karışması gerekiyor,pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.2 çorba kaşığı nişastayı küçük çay bardağı suda karıştırıp karışıma ekleyip çırpmaya devam ediyoruz, ,2 çorba kaşığı sourkremi de ekliyoruz,vanilla ve limon kabuğunuda koyduktan sonra ben marie usulu eritip ılıklaştırılmış çikolatayı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Çikolatayı ekledikten sonra 1 dakika kadar çırpıyoruz ve kalıba döküyoruz,kalıbın altını aluminyon kağıtla kaplıyoruz ki,kalıptan sızıntı olmasın, çünkü kalıbı daha sonra içi yarıya kadar su dolu tepsinin içinde pişiriyoruz.Önce fırını 200 derecede ısıtıp sonra derecesini 180 dereceye indirip 2 saat kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra fırının içinde de 1,5 saat kadar dinlendikten sonra çıkarıyoruz.Ilık keki su dolu tepsiden alıp buzdolabında akşamdan sabaha kadar bekletiyoruz,soğuduktan sonra kelepçeli kalıptan çıkarıyoruz.Servis tabağına alıyoruz.
Sosu yapmak için suyu küçük bir tencerede şeker ile kaynatıyoruz.İçine gıda boyasını ekliyoruz,1/2 fincan su ile nişastayı karıştırıp kaynayan suya karıştırarak ekliyoruz en son kirazları da atıp kirazlar
çok erimeden hemen ateşten alıp ılımaya bırakıyoruz.Sos soğuğa yakın ılıyınca hem daha kalın bir kıvama geliyor hem de daha güzel parlıyor.Sosu kekin üzerine Dökün ve kirazlarla süsleyin.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder