1 Ekim 2015 Perşembe

TAHİNLİ CEVİZLİ KURU BAKLAVA





TAHİNLİ CEVİZLİ KURU BAKLAVA 

Malzemeler

10 adet baklava yufkası
1 su bardağı  şeker
1 su bardağı tahin 
2 su bardağı çekilmiş ceviz içi
125 gr tuzsuz tereyağı

Yapılışı

Tereyağını eritin bir kenara bırakın .Ayrı çukur bir tabağa şekeri,başka tabağa tahini,koyun. Yine başka tabağa da cevizi koyun.Baklava yufkasının birini tezgahın üzerine yayın sırasıyla önce tereyağını ,sonra tahini bir fırça ile  sürün.Sonra üzerine toz şekeri ve cevizi serpin.Rulo şeklinde sarın bıçakla yufkayı dörde bölün.Fırın tepsisine dizin.180 dereceli fırında üzerleri altın rengi oluncaya kadar pişirin .Fırından alınca soğumaya bırakın .Arzuya göre üzerine pudra şekeri serpin.

Afiyet Olsun !

Hiç yorum yok: