ÇİĞ BÖREK
Malzemeler
2 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Harcı İçin
150 gr dana kıyma
1 adet kuru soğan
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
1 kaç dal maydanoz
Kızartmak için
1- 2 su bardağı yağ
Yapılışı
Hamurun malzemelerini büyükce bir kaba koyup yoğurun.Bırakın biraz dinlensin .Bu arada harcı
hazırlayın.Tencereye eti koyun kavurun .Et kavrulunca doğranmış soğanı da ekleyin ve kavurmaya devam edin.Tuzunu ve baharatlarını ekleyin, ocaktan alın küçük doğranmış maydanozları ekleyin soğumaya bırakın.
Dinlenmiş hamurdan mandalina kadar alın ve yuvarlak şekilde açın ,ve harcınızdan alıp hamurun
yarı kısmına yayın kapatın D şeklinde bir börek elde edeceksiniz.kapattığınız yerleri bir çatal yardımı ile bastırın.Bu işlemi hamur ve harc bitene kadar yapın.Yağı bir tavaya koyun kızdırın börekleri içine atın altın rengi olana kadar iki tarafını kızartın.Sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder