1 Ekim 2015 Perşembe

ÇİĞ BÖREK





ÇİĞ BÖREK

Malzemeler

2 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz

Harcı İçin

150 gr dana kıyma
1 adet kuru soğan
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
1 kaç dal maydanoz


Kızartmak için

1- 2 su bardağı yağ

Yapılışı

Hamurun malzemelerini büyükce bir kaba koyup yoğurun.Bırakın biraz dinlensin .Bu arada harcı
hazırlayın.Tencereye eti koyun kavurun .Et  kavrulunca  doğranmış soğanı  da ekleyin ve kavurmaya devam edin.Tuzunu ve baharatlarını ekleyin, ocaktan alın küçük doğranmış maydanozları ekleyin soğumaya bırakın.
Dinlenmiş hamurdan mandalina kadar alın ve yuvarlak şekilde açın ,ve harcınızdan alıp hamurun
yarı kısmına yayın kapatın D şeklinde bir börek elde edeceksiniz.kapattığınız yerleri bir çatal yardımı ile bastırın.Bu işlemi hamur ve harc bitene kadar yapın.Yağı bir tavaya koyun kızdırın börekleri içine atın altın rengi olana kadar iki tarafını kızartın.Sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: