28 Ekim 2015 Çarşamba

ÇİKOLATALI GANAJ KEK





ÇİKOLATALI GANAJ KEK

Malzemeler

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
125 gr tuzsuz tereyağ
1 fincan sıvıyağ
2,5 -3 su bardağı un
3 çorba kaşığı kako
1 paket bakıng powder
1 paket vanilla
Limon kabuğu rendesi

Kreması

750 gr süt
7 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
limon kabuğu rendesi
100 gr tereyağ
 5 -6 kaşık kako

Yapılışı

Yumurta ve şekeri çırpın.daha sonra un hariç tüm kek malzemelerini ekleyin mikserle karıştırmaya devam edin.Unu tahta kaşıkla çırpın .Yağlanmış ve un serpilmiş 25 cm çapındaki kek tepsisine dökün
ve 170 derecelı fırında pişirin .Kek piştikten sonra soğumaya bırakın.Kek soğuyana kadar kremanızı pişirin .Kremayı muhallebi gibi pişirin,kremadan beyaz iken 3 kaşık kadar ayırın ve bir kenara koyun.
kremeya kakaoyu ekleyip biraz daha pişirin.Devamlı karıştırarak soğutun böylece kremenın kaymak tutmasını önlemiş olursunuz .Soğumuş kekin üzerine kremyı her tarafı kapanacak gibi dökün.Daha
sonra beyaz iken ayırdığınız beyaz kremayı bir krema torbasına koyun ve kekin üzerin de daireler
oluşturun .Sonra temiz bir kürdanla dışardan merkeze doğru   kürdnla çizin.sonra aynı işlemi bu sefer merkezden dışa doğru yapın.bu işlemi kekin üzeri eşit şekilde görünene kadar yapın ,Keki buzdolabında 1 saat dinlendirin.Kekiniz servise hazırdır .

Afiyet Olsun!









Hiç yorum yok: