28 Ekim 2015 Çarşamba

KALPLİ PASTA




KALPLİ PASTA

Malzemeler

4 adet yumurta
6 kahve (türk)  fincanı toz şeker
9 kahve  (türk) fincanı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı vanilla
1 paket baking-powder
1 çay kaşığı ucu ile kırmızı gıda boyası
1 limon kabuğu rendesi
1 paket krem şanti iki zarf olacak
2 su bardağı soğuk süt
1 paket pembe fondan şeker hamuru


Yapılışı

Yumurta ile şekeri 10 -12  dakika mıkserle çırpın.Yağı sütü ve vanıllayı ekleyin tekrar çırpın.
Sonra unu ve kabartma tozunu da eklyin.TAHTA kAŞIKLA çırpın.sonra limon kabuğu ve gıda boyasını da ekleyin.En son gıda boyasını ekleyip tahta kaşıkla tekrar çırpın.Yağlayıp unladığınız kalpli kek kalıbınıza boşaltın .170 dereceli fırında pişirin.Kek pişene kadar krem şantiyi sütle çırpın bir kenerda bırakın .kek piştşkten sonra ve soğuduktan sonra üç eşit parçaya  kesin.Aralarına krem şanti sürün.Üzerine de kalan tüm şantiyi sürün.Keki bir kenara koyun.Pembe şeker hamurunu
oklava ile açın kalpli kekin üzerine örtün.Fazlalıkları kesin .Fondanın üzerine bıçakla baklava şeklinde çizgiler çizin.Çizgilerin köşelerini inci şekerlerle süsleyin.Pastamız servise hazır

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: