5 Ekim 2015 Pazartesi

EKŞİLİ ETLİ BALKABAĞI



EKŞİLİ ETLİ BALKABAĞI

Malzemeler

Yarım adet  balkabağı
500 gr kuzu eti
1/2 su bardağı nohut
2 çorba kaşığı pirinç
1-2 çorba kaşığı biber salçası
2 adet limon suyu
1 çorba kaşığı kuru nane
Tuz
Tereyağ
5-6 diş sarmısak

Yapılışı

Öncelikle kabakları kavun doğrar gibi doğrayın.Eti üzeri su ile kapanacak kadar su koyup haşlayın.
Başka bir tencereye haşladığınız eti ve kabakları koyun.Yaklaşık 3 çorba kaşığı yağı salçayı ekleyin.
Hafifçe kavurun .Üzerine etsuyunu ekleyin kaynamaya bırakın.Kaynayınca pirinci ve limon suyunu ekleyin.pişmeye yakın altını kısın ve nane ve dövülmiş sarmısağı üzerine dökün .5-7 dakika  Dinlendirin sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: