5 Ekim 2015 Pazartesi

PEPEÇURA



PEPEÇURA

Bu tarifim Sevgili arkadaşım Rize'li Aysun Eleren'e aittir.

Malzemeler

1 kilo siyah üzüm
4 çorba kaşığı mısır unu
1-2 çorba kaşığı piriç unu

Yapılışı

Üzümleri bir tencereye koyup haşlayın.Sonra üzümleri süzgeçten geçirin elde ettiğiniz suyu tekrar
kaynatın .Mısır ununu bir kaba koyun üzerine biraz üzümlü sudan koyup karıştırın kaynamakta olan tatlının suyuna ekleyin .kıvamı sütlaç gibi olmalı eğer kıvamı katı değilse pirinç ununu da ekleyip.
Tekrar kaynatın .Bu üzüm fazla şekerli olduğundan ben şeker eklemedim .Ama siz isterseniz arzunuza ve damak tadınıza göre 1-2 çorba kaşığı toz şeker ekleyebilirsiniz.Servis kaselerine koyup dolapta 3-4 saat beklettikten sonra servise hazırdır.Üzerini hindistan cevizi ve fıstıkla süsleyebilirsisniz.

Afiyet Olsun!


Hiç yorum yok: