28 Ekim 2015 Çarşamba

AHUDUDULU ÇİKOLATALI CHEESE KEK




AHUDUDULU ÇİKOLATALI CHEESE KEK

Malzemeler


Kelepçeli Kek Kalıbı
250 gr. Kraker (eti burcak kullanabilirsiniz)
25 gr. Kakao
75 gr. Dövülmüş Fındık
100 gr. Margarin veya Tereyağ (tuzsuz olacak)

2 paket  krempeynir ( yaklaşık 225 gr. kadar) {oda sicaklığında olacak}
1 su bardağı Toz Şeker
6 adet Yumurta(3 tane bütün 3 tane sarısı)
2 çorba kaşığı Kakao
1 çorba kaşığı Nişasta
300 gr. sade çikolata (ben marie usulu eritilecek,{yani çikolata bir kapta olduğu halde başka içinde su olan  bir kaba oturtularak eritilecek} )
1 -2 corba kasigi kadar sourcream(hazir krema kullanabilirsiniz.)
Biraz limon kabugu rendesi
1 çorba kaşığı  sıvı vanilla

Sosu:
150 gr. sade cikolata
1 corba kasigi kadar margarin
1 - 2 corba kasigi su
35 - 40 adet ahududu
1 paket beyaz çikolata

Yapılışı:

Önce kek kalıbımızn dibini yağlıyarak başlıyoruz,daha sonra krakerlerimizi dövüp ufalıyoruz,Bir kabın içerisine alıp üzerine kakao ve fındığı ekleyip harmanlıyoruz,oda sıcaklığında yumuşamış olan yağı da ekleyip iyice birbirine karıştırıyoruz.Yağlamış olduğumuz kek kalıbımızın dibine yerleştiriyoruz ve elimizle iyice bastırıyoruz.
Daha sonra büyükçe bir kaba  krem peyniri ve şekeri  koyup mikserle iyice çırpıyoruz,Sonra yumurtaları ekliyoruz,bunların çok iyi birbirine karışması gerekiyor,pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.2 çorba kaşığı nişastaıi küçük çay bardağı suda karıştırıp karışıma ekleyip çırpmaya devam ediyoruz,sonra 2 çorba kaşığı kakaoyu yarım çay bardağı suda karıştırıp karışıma ekliyoruz ,2 çorba kaşığı sourkremi de ekliyoruz,Vanilla ve limon kabuğunuda koyduktan sonra ben marie usulu eritip ılıklaştırılmış çikolatayı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Çikolatayı ekledikten sonra 1 dakika kadar çırpıyoruz ve kalıba döküyoruz,kalıbın altını alüminyon kağıtla kaplıyoruz ki,kalıptan sızıntı olmasın, çünkü  kalıbı daha sonra içi yarıya kadar su dolu tepsinin içinde pişiriyoruz.Önce fırını 200 derecede ısıtıp sonra derecesini 180 dereceye indirip 2 saat kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra fırın içinde de 1,5 saat kadar dinlendikten sonra çıkarıyoruz.Ilık keki su dolu tepsiden alıp buzdolabında akşamdan sabaha kadar bekletiyoruz,soğuduktan sonra kelepçeli kalıptan çıkarıyoruz{ kekin tabanı kekin altında kalacak}servis tabağına alıyoruz üzerine yine ben marie usulu eritmiş olduğumuz sosu hazırlayıp döküyoruz, arzuya göre süslüyoruz.Ben üzerini ahududu ile ve beyaz çikolata rendesi ile süsledim

Hiç yorum yok: