14 Ağustos 2013 Çarşamba

SU BÖREĞI

SU BÖREĞI

Malzemeler
2 su bardağı un
2 -2,5 çorba kaşığı yağ
150 - 200 gr kadar  beyaz peynir
1,5 çay bardağı  rendelenmiş kaşar peyniri
100 gr gravyer peyniri
4 tane yumurta
Bir tutam tuz
4- 5 dal maydanoz
1/2 su bardağı  un
2 su bardağı süt
2/ 3 su bardağı nişasta

Yapılışı:

Hamur tahtasına elenmiş unun ortasını açınız.2 yumurta kırıp tuz atın 2-3 çorba kaşığı su ilave edip  yoğurun
kulak memesi kıvamından biraz daha katı  bir hamur elde edin.Hamurunuzu 5 dakika dinlendirin.Sonra
hamuru iyice özleştirip yuvarlayarak 4 cm çapında bir rulo yapın.Sonra 12 eşit parçaya bölüp kesilen taraflarına un serperek 25cm genişliğinde açın.Sonra aralarına nişasta karıştırılmış un serperek 6 tanesi bir
arada olmak üzere üstüste koyup nemli bir bez altında dinlendirin,öteki 6tanesini de aynı şekildeyapın.
Böreğin Harcı
Beyaz peyniri bir kaba koyun çatalla ezin 2 yumurtayı kırıp karıştırın öteki peynirleri de ilave edip kıyılmış
Maydanozu sütü ve eritilmiş yağı katıp iyice karıştırın.

Yufkayı haşlamak için yufkaların çapı büyüklüğünde bir tencereye su koyun kaynamaya bırakın içine tuz atın.
Başka bir kabada soğuk su doldurun ve ocağa yakın bir yere bırakın.Sonra 25 cm çapında  bir tepsiyi yağlayın.Hamura nişastalı un serperek biraz daha inceltin ve teker teker hamurları haşlayın sonra soğuk suya
bırakın.Sonra yırtmamaya dikkat ederek suyunu süzerek yağlanmış tepsiye altısını dizin arasına harcınızı koyun ve öteki altısını daaynı şekilde harcın üzerine dizin.Dizdikten sonra kare seklinde kesin.Yemek saatinden 40- 45 dakika önce fırınlayın.Sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: