29 Ağustos 2013 Perşembe

FATOŞ'UN ELMALI KEKİ














FATOŞ'UN  ELMALI KEKİ



Malzemeler



2 adet ortaboy elma dilimlenecek
100 gr tereyağ
1 çay bardağı şeker

Kek için

1-1.5 su abrdağı un
6 çorba kaşığı ceviz dövülmüş
1çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı şeker
200 gr tereyağ
3 yumurta
1 paket vanilla
2 çorba kaşığı yoğurt ya da
1 çay bardağı süt
Limon kabuğu rendesi



Yapılışı



Önce şeker ve tereyağını eriyinceye kadar karıştırın elmarı da biraz şöyle karamalize olana kadar karıştırın.
Sonra keki pişireceğiniz 25cm çapındaki bir kek tepsisini yağlayın tabanına parşömen kağıdı serin tekrar hafifçe yağlayın.Eğer esmer şeker varsa dibine biraz serpin üzrine elma dilimlerini dizin.
Sonra bir kapta yumurtayı şekeri çırpın tereyağıve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.Unu tahta kaşıkla çırpın ceviz  toz vanilla limon kabuğu ve kabrtma tozunu da ilave ettikten sonra keki elma dizili tepsiye dökün.30- 40 dakika pişirin.Piştikten sonra 10 dakika  dinlendirin servis tabağına elmalı tarafı üste gelecek şekilde çevirin.Ilık ya da soğuk servis yapın.



Afiyet Olsun!


Hiç yorum yok: