28 Ağustos 2013 Çarşamba

BALKABAKLI PEYNİRLİ KEK PUMPKIN CHEESECAKE





BALKABAKLI PEYNİRLİ KEK
PUMPKIN CHEESECAKE

Malzemeler

30 adet zencefilli bisküvi
110 gr oda sıcaklığında tereyağ

4 paket krem peynir (225 gr)
1- 3/4 su bardağı  şeker
1 kutu balkabağı
5 tane yumurta
1+ 1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı zencefil
1/4 çay kaiığı muskat
1/4 çay kaşığı karanfil
1/2 çay kaşığı tuz
1 paket vanilla
2 çorba kaşığı un
 Üzeri için portakallı lokum

Yapılışı

Önce fırınımızı 180 derece de ısıtın.
Bisküvileri  rondoda çekin sonra tereyğını ekleyip elinizle  yoğurun.Sonra kelepçeli kek kalıbınıza elinizle
yayın ve  10dakika kadar pişirin.Fırından çıkarın ve diğer hazırlıkları tamamlayıncaya kadar soğumaya
bırakın.
Çaydanlığa su koyun ve kaynatın.
Büyükçe bir kaseye krem peyniri ve şekeri koyup mikserle 2-3 dakika çırpın.Balkabağını ilave edip karıştırın
yumrtaları teker teker ilave edip karıştırın.Sonra tarçın zencefil  muskat  karanfil  tuz  ve vanillayı ekleyip
çırpmaya devam edin.Unu da ekleyip  çırpın
Kelepçeli kalıbınızın kenarlarını ve altını alüminyon kağıdı ile sarın.Sonra kalıbı onun sığabileceği başka bir
derin kabın içine koyun ısıttığnız suyu yarıya kadar bu kaba  doldurun.Dikkat edin kek kalıbınıza su gelmesin
Sonra hazırladığınız peynirli içi kek kalıbınıza dökün.1 saat 20 dakika fırının orta katın da pişirin.Piştikten sonra kelepçeli kabı sulu tepsiden çkarın ve soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra kelepçeli kalıbı çözün ve
keki servis tabağına alın buzdolabında 30 dakika  ya da soğuyuncaya kadar diınlendirin . Arzuya göre don-
durma veya krem şanti ile servis yapın.Ayrıca üzerine portakallı lokum da koyabilirsiniz.

Afiyet Olsun!









Hiç yorum yok: