29 Ağustos 2013 Perşembe

ELMALI MUSKA



ELMALI MUSKA

Malzemeler

1 paket milföy hamuru
3 çorba kaşığı taze portkal suyu
3 çorba kaşığı şeker
3 adet elma
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
1 tutam tuz
1 limon kabuğu rendesi

Yapılışı

Fırınınızı 250 derecede ısıtın.Elmaları soyun ve küp şeklinde doğrayın üzerine portakal suyunu ve limon kabuğu rendesini  koyun.Sonra bir tavaya koyun ateşte kavurun şekeri unu üzümü tarçını ve tuzu ekleyin
rengi kahverengi  olana kadar pişirin.Milföy hamurunuzu 12 cm x12cm boyutlarında kare olarak kesin.
İçine hazırladığınız elmalı harçtan koyup üçgen olacak şekilde kapatın YAĞLANMAMIŞ tepsiye dizin
Fırında 20 dakika kadar pişirin .Ilık olarak üzerine pudra şeker serperek ve arzunuza göre dondurma ile
de servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun!



Hiç yorum yok: